Siirt Emniyet Müdürlüğü, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Siirt İl Başkanlığı tarafından 12 yaşında bir çocuğun polisin attığı gaz fişeğiyle ağır yaralandığı haberini yalanladı.
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 25 Ocak 2015 günü saat 14.20 sıralarında Dumlupınar Mahallesi’nde çıkan olaylarda, ağır yaralanan 12 yaşında bir çocuğun, ateşli silah kullanılmadığı halde polis kurşunuyla vurulduğu şeklinde provoke edilmeye çalışıldığı belirtilerek, mesnetsiz ve kasıtlı kişilere yönelik suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
Açıklamada, "25 Ocak 2015 günü saat 16.30 sıralarında Dumlupınar Mahallesi’nde çıkan olaylarda müdahaleden iki saat kadar sonra S.C. isimli bir çocuk Siirt Devlet Hastanesi acil servisine başının alın kısmında ’düşme neticesi cam kaynaklı kesi şikayeti’ ile müracaat etmiş, gerekli tedavisi yapıldığı esnada ilgili doktorlara bilgi verilmeksizin hastaneden ayrılmıştır. Saat 18.30 sıralarında bu kez babası tarafından acil servise ikinci defa getirilmiş müdahalenin ardından Diyarbakır iline sevk edilmiştir. PKK/KCK terör örgütüne müzahir basın ve yayın organlarında ve sosyal medyada S.C. isimli çocuğun bu şekilde yaralanması, ateşli silah kullanılmadığı halde polis kurşunuyla vurulduğu şeklinde provoke edilmeye çalışılarak mesnetsiz ve kasıtlı haberlere yer verilmiştir. Olay hakkında Siirt Devlet Hastanesi önünde henüz yaralının tedavisi devam etmekte iken DBP İl Başkanı tarafından yapılan basın açıklamasında ’13 yaşındaki bir çocuk polis kurşunu ile kafasından ağır yaralanmıştır’ ifadesi kullanılarak kamuoyu bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır. Bunun yanında gerek acil servis tespitleri, gerek yapılan incelemeler ve gerekse tanık beyanlarında örgüte müzahir bazı kimselerce aileye ’düştü demeyin polis vurdu diye beyanda bulunun’ şeklinde baskılar yapıldığı ve hadiseyi provokasyona dönüştürme çabaları olduğu anlaşılmıştır. Konu tüm boyutlarıyla araştırılmakta olup olayı provokasyona dönüştürme çabası içinde olanlar ortaya çıkartılarak sorumlular haklarında adli makamlara suç duyurularında bulunulacaktır" denildi.
(İHA)