Çanakkale’den Yunanistan’a giden mültecileri taşıyan üç ayrı bot Midilli’ye üç mil kala fırtına sebebiyle battı. Üçü bebek 4 kişi hayatını kaybederken, 100’ü aşkın mülteci bölgeden geçen bir kuru yük gemisi ve sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
Çanakkale Sivrice Burnu ile Midilli arasındaki bölgede Afganistan ve Suriyelileri taşıyan üç mülteci botu akşam saatlerinde fırtınaya yakalandı. İlk iki bottaki 80 civarındaki mülteci kuru yük gemisinin mürettebatı ve sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Üçüncü bot ise batmak üzereydi. Bebeklerle dolu olan botun imdadına yine Türk mürettebat ve ekipler denizden, havadan helikopterle müdahale ettiler. Ancak rüzgar ve fırtına çıkınca denize düşenler oldu. Üçü bebek dört mülteci boğularak hayatını kaybetti. 5 bebek ise sahil güvenlik helikopteri tarafından kurtarılarak Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
100 civarındaki mülteci ise sahil güvenlik botlarına ve ’Bakan’ adlı gemiye alınarak Çanakkale Kepez Limanı’na götürüldü. Mültecilerin hayatını kurtaran mürettebattan Hasan Nail, "Midilli’ye çok yakındık
Üç bot vardı. Bunlara müdahale ettik. İlk ikisinden 80 kişi aldık. Üçüncü bot batmak üzereydi. Bebekler doluydu. Üçüncüdekileri kurtarırken rüzgar çoktu. Panik yaşandı. Denize düşenler oldu. Sahil güvenlik helikopteri üzerimizdeydi. Can pazarı yaşandı. İki çocuk boğuldu. Biz kurtarabildiklerimizi aldık. Çanakkale limanına getirdik" dedi.
Batan mülteci botlarının Midilli adasına 2 mil kala fırtınaya yakalandığı öğrenilirken, helikopterle kurtarlan bebek mülteciler Edremit Devlet Hastanesi’ne getirildi. Mülteci bebeklerin cansız bedeni
morga konulurken, 5 bebek mülteci burada tedavi altına alındı. Kimsesiz olan çocuklara gönüllü olarak hastane personeli sahip çıktı.
(İHA)