Sahil Güvenlik Ege Denizi Bölge Komutanlığı ekipleri, Ege denizinde farklı tarihlerde yasa dışı yolla yurt dışına çıkmaya çalışan ve yardım çağrısı yapan 71 kaçak göçmeni kurtardı.
Ekipler, yardım çağrısı yapan 6 kazazedenin imdadına yetişerek sağ salim ailelerine ulaştırdı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 20-26 Ocak tarihleri arasında Ege denizinde başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada ekipler, yaptığı operasyonlarda yasa dışı yolla yurt dışına çıkmaya çalışan ve yardım çağrısı yapan farklı uyruklu 71 göçmeni kurtardı.
İzmir’in Foça ilçesinde, Foça Limanı önlerinde içerisinde dört kişi bulunan bir özel teknenin makine arızası nedeniyle sürüklendiği ihbarının alınması üzerine süratle botla olay yerine intikal eden sahil güvenlik ekipleri, tekne içerisindeki dört kişiyi kurtardı. Ekipler, teknenin makine arızasını gidererek, kişileri sağlıklı bir şekilde karaya çıkardı. 25 Ocak 2015 tarihinde Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, ekonomik sorunları nedeniyle denize atlayan bir kişi de, daha sonra yardım talebinde bulundu. Bir kişinin denize atlayıp vatandaşı kurtarmaya çalıştığı ihbarını alan ekipler, olay yerine giderek iki vatandaşı da kurtardı.
Öte yandan, 2015 yılı içerisinde Ege denizinde yaşanan 14 olayda, 286 düzensiz göçmenin kurtarıldığı, iki insan kaçakçısının yakalandığı bildirildi.
(İHA)