Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi ile ilgili görülen davada mütalaa hakkında görüşlerini sunan avukat Ayhan Erdoğan, “Eskişehir Valisi delillerin karartılması için özel bir çaba sarf etmiştir” dedi.
3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcının mütalaasını açıklamasından sonra Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, mütalaaya ilişkin olarak “Ali İsmail Korkmaz sadece vücuduna gelen darbelerden korunmaya çalışmaktadır. Sivil şahısların paramiliter güç gibi çalıştığı kamera kayıtlarında belli. Faillerin amaç birliği içinde olduğu kanaatindeyiz” dedi. Avukat Ayhan Erdoğan, duruşma salonuna getirilen makette olayı anlatmaya çalıştı. Avukat Erdoğan, “Sanıkların pusu kurmaya çalıştıkları telsiz konuşmalarından anlaşılmaktadır. Amaçları dağıtmak değil, bu yurttaşları kurdukları pusularla canlarını yakmak, darp etmek ve öldürmektir. Ali İsmail Korkmaz, orada saldırıya uğradı. Hüseyin ve Şaban’ın saldırısı ile içeri yönlendiriliyor. Aynı telsiz konuşmaları sonrasında. Öldürme fiiline ikmalen katıldığını açıklar. İçeri giren Ali İsmail Korkmaz’ı yakalama talimatı Yalçın Akbulut tarafından sivillere veriliyor. Bu talimatla siviller tarafından önü çevriliyor. Dövülme sırasında ilk koşan Yalçın Akbulut’tur. Yalçın Akbulut aslında asli faildir. Yalçın Akbulut’un dövme fiili ile ilgili görüntü eksik olduğu için sanki asli fail olarak katılmadığı ortaya çıkmadı. Ancak gerçek TÜBİTAK raporu ile ortaya çıkmıştır. Yalçın Akbulut darp olayına açık olarak katılmıştır. Yalçın Akbulut’un ‘Yakalayın’ sözü olmasaydı bu öldürme fiili gerçekleşmeyecekti” savunmasını yaptı.
Ayhan Erdoğan, Ali İsmail Korkmaz’ın takip ettiği yolun haritasını çıkardıklarını söyleyerek, “Bu süreç aynı zamanda delillerin toplanarak silinme çabasına girilmiştir. Bunun anlamı delillerin karartılması valinin dahli ile olmuştur. Eskişehir Valisi televizyonlara çıkarak Ali İsmail Korkmaz’ın arkadaşları tarafından dövülerek öldürüldüğünü söyleyerek, delillerin karartılması için özel bir çaba sarf etmiştir. Eskişehir Valisi’nin marifetleri burada bitmiyor. Bu davanın ortaya çıkmasına çaba sarf eden avukatları terörist olarak nitelemiştir. Gazetecileri tehdit etmiştir” diye konuştu.
(İHA)