Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Demokratik Bölgeler Partisi Gençlik Meclisi tarafından PKK’nin 36. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen meşaleli yürüyüşe polis izin vermedi.
Demokratik Bölgeler Partisi Gençlik Meclisi tarafından PKK’nın kuruluş yıldönümü nedeniyle meşaleli yürüyüş yapmak istedi. Polis, yürüyüşe izin vermedi. Çıkan olaylarda amca ile yeğen yaralandı.
Silvan İlçesi Belediye önünde bir araya gelen kalabalık, meşaleli yürüyüş yapmak istedi. Polis yürüyüşe devam edilmesi halinde müdahale edeceği uyarısı yaparken, DBP İlçe Başkanı Eyüp Koşar ile Belediye Başkanı Melikşah Teke, polis yetkilileriyle görüştü. Yapılan görüşmeler sonrası polis, yürüyüş yapmak isteyen grubun üzerine tazyikli su ve gaz bombası sıktı. Grup ara sokaklara dağıldı.
Ara sokaklara dağılan kalabalık polise havai fişek ve ses bombasıyla saldırdı. Olaylar sırasında yolda geçen Abdullah Turan (68) ve Mehmet Şirin Turan (35) yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla yaralılar kahvehaneye alındı. Daha sonra olay yerine gelen sivil bir araçla yaralılar Silvan Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Durumu ağır olan Mehmet Şirin Turan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.
Olay yerine gelen güvenlik güçleri kalabalığın üzerine tazyikli su sıkarak kalabalığı dağıttı. Silvan ilçesinde olaylar devam ediyor.
(İHA)