Adana’da 5 yıl önce 12 yaşındaki kız çocuğunu kaçırıp evlenen kişiye, 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.
Edinilen bilgiye göre olay Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 2010 yılında M.Y. (17) kayboldu. Ailesi polise giderek 12 yaşındaki kız çocuklarının kayıp olduğu başvurusunda bulundu. Bir süre sonra aile kızlarının kendi isteğiyle mahalledeki Yaşar L. (29) isimli bir kişiyle kaçtığını öğrendi. Bunun üzerine aile önce şikayetçi oldu ancak daha sonra Yaşar Y.’nin ailesiyle görüşüp oğullarının ciddi olduğunu kızlarıyla evleneceğini öğrenerek şikayetinden vazgeçti. Ancak polis, yaşı küçük olan M.Y. ve onu kaçıran Yaşar L.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Olaydan 1 ay sonra M.Y. ve Yaşar L.Mersin’in Tarsus ilçesinde yakalandı.
Kız çocuğu ailesine teslim edilirken, Yaşar L. hakkında şikayet olmamasına rağmen kızın yaşı küçük olduğu için kamu davası açıldı. Yapılan incelemede Yaşar L.’nin kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi.
Kız ise ailesine teslim edildi. Bunun üzerine açılan dava sonucunda tutuksuz yargılanan Yaşar L’ye 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Yaşar L., cezayı Yargıtay’a götürdü ancak Yargıtay da cezayı onadı. Cezası kesinleşince şahıs hakkında yakalama kararı çıktı. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri Yaşar L.’yi yakalamak için operasyon başlattı. Narlıca Mahallesi’nde yakalanarak emniyete getirilen Yaşar L., adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine götürüldü.
(İHA)