Aydın’dan Manisa’nın Akhisar ilçesine cenazeye giden hafızları taşıyan taşyan minibüs takla attı. Kazada 2 kişi ölürken, 4 kişi yaralandı.
Kaza, öğle saatlerinde Denizli-Manisa Karayolu Buldan Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aydın’dan yola çıkan ve Manisa’nın Akhisar ilçesindeki bir cenazeye giden Bilal Ç. idaresindeki 09 FT 186 plakaları araç Buldan ilçesi yakınlarında yoldan çıktı. Yoldan çıktıktan sonra bir tümseğe çarpan minibüs takla atarak ters bir şekilde durdu. Kazayı görenler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine haber verirken, kısa süre içinde olay yerine gelen sağlık ekipleri Mehmet Ak (52) ve Mustafa Durgut’un hayatını kaybettiğini belirledi. Daha sonra diğer yaralılara bakan sağlık ekipleri; Bilal Ç, Sadettin Öztürk, Rauf Sevimli ve İsmail Hakkı Öztürk’ü ambulansla çevredeki hastanelere kaldırdı. Yaralılardan şoför Bilal Çelik’in durumunun ağır olduğu kaydedildi.
Kazanın ardından olay yerine jandarma ve polis ekipleri de geldi. Jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi alırken, kazayla ilgili de inceleme yaptı. Olay yerinde savcının yaptığı işlemlerin ardından kazada hayatını kaybeden Mehmet Ak ve Mustafa Durgut’un cesedi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kaza yapan araçta bulunan hafızların, Aydın Nasuhpaşa Eğitim ve Kültür Vakfı’nda görev yaptığı ve Akhisar’daki bir cenazeye katılmak için yola çıktıkları öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)