Hakkari’nin Oğul köyü yakınlarında içinde dört kişinin bulunduğu aracın Zap Suyuna uçtu. Olayda 2 kişi akıntıya kapılarak kayboldu.
Kaza, sabah saatlerinde Hakkâri-Çukurca karayolunun Oğul köyü yakınlarında meydana geldi. Şırnak’ın Silopi ilçesinde akraba ziyaretinden dönen içinde 4 kişinin bulunduğu araç, belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak Zap suyuna yuvarlandı. Araçta bulunan Kamuran Adıyaman ve Sadik Berk adlı vatandaşlar kendi imkânlarıyla sudan çıkmayı başarırken, Enver Adıyaman (45) ve Sekvan Adıyaman (40) adlı vatandaşlar Zap suyuna kapılarak kayboldu. Kazayı haber alan aileler sabah saatlerinde Zap suyu kenarına akın etti. Kaybolan iki kişinin bulunması için bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Hakkari merkez ve çevre köylerde de çok sayıda vatandaş olay yerine giderek arama çalışmalarına katıldı.
Yaralı olarak kendi imkanları ile kurtulan iki kişinin ise Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Fenalık geçiren kayıp yakınlarını teselli için vatandaşlar büyük çaba harcayarak Zap suyuna yaklaşmasına izin vermediler.
(İHA)