İzmir’in Buca ilçesindeki tarihi su kemerlerinin üzerinde son altı yıldır defalarca intihar girişiminde bulunan ve polis ekiplerince ikna edilen Mesut Diringa’nın bu sefer aynı yerde cansız bedeni bulundu.
Dün saat 23.30 sıralarında, Kızılçullu kavşağındaki tarihi su kemerlerinin önünden geçenler, Melez Çayı içerisinde hareketsiz yatan bir erkek şahsı görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı kontrolde şahsın yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiğini belirledi. Ölen kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlatan polis, şahsın 51 yaşındaki Mesut Diringa olduğunu tespit etti. Diringa’nın cesedi itfaiye ekiplerinin yardımıyla Melez Çayı’ndan çıkarılırken otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İNTİHAR GİRİŞİMLERİNDE BULUNMUŞ
Öte yandan Mesut Diringa’nın polis ekiplerince defalarca intihar girişiminden vazgeçirildiği öğrenildi. Bir çocuk babası işsiz olan Mesut Diringa’nın son 6 yıl içerisinde tarihi su kemerlerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu, her defasında polis ekiplerinin intihardan vazgeçirdiği bildirildi. Bir intihar girişiminde de, 2009 yılında Buca Belediye Başkanı olan Ercan Tatı’nın ikna ettiği ortaya çıktı. Alkollü olarak intihar girişiminde bulunan Diringa’nın bir defasında dengesini yitirip tarihi su kemerlerinden düştüğü, bir defasında da atladığı ancak itfaiye ekiplerinin tedbir amaçlı açtığı hava yastığı sayesinde kurtulduğu öğrenildi.
Polis, Mesut Diringa’nın intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde dururken olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)