Kağıthane’de gündüz vakti temizlik malzemesi deposuna girip 30 bin liralık malzemeyle sırra kadem basan hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı.
İşyeri sahibi Şahin Şahin, “Elimize silah alıp depoyu biz mi bekleyelim” diyerek duruma tepki gösterdi.
Olay, Hamidiye Mahallesi, Sena Sokak üzerinde yer alan bir temizlik malzemesi deposunda 20 Ocak’ta meydana geldi. İddiaya göre, olay yerine beyaz bir minibüsle gelen kimliği belirsiz 3 şüpheli, temizlik ürünleri satan dükkanın deposunu hedef seçti. İşyeri önünde bir tur atıp keşif yaptıktan sonra işe koyulan şüpheliler, daha sonra deponun demir kilidini levye ile kırarak içeri girdiler. Ardından depodaki malzemeleri minibüse aktarmaya başladılar.

30 DAKİKADA 30 BİN LİRALIK MALZEMEYİ ÇALDILAR
Oldukça rahat hareketler sergileyen şüpheliler, çevreden geçen vatandaşlara aldırış etmeden hırsızlığı sürdürdü. Yaklaşık 30 dakika boyunca ağır ağır hareketlerle depoyu boşaltan hırsızlar, daha sonra geldikleri minibüsle olay yerinden uzaklaştılar. Olayı telefondan öğrenen işyeri sahibi Şahin Şahin, durumu polise bildirerek kamera kayıtlarını teslim etti.
Şüphelilerin yakalanamamasına tepki gösteren Şahin, “Adamlar gübe gündüz gelmişler maske yok, eldiven yok, levyeyle kapıyı kırıyorlar ve yarım saat içerisinde yavaş yavaş ağır hareketlerle 30 bin liralık malımızı götürüyorlar” dedi.
Duruma isyan eden Şahin, "Elimize silah alıp depoyu biz mi bekleyelim. Hırsızları yakalayamadıktan sonra polis niye var, orada niye bekliyorlar. Kendi önleminizi alın diyorlar” diye konuştu.
Yaşanan olayın ardından depo kapısına 5 ayrı kilit takarak önlem almaya çalıştıklarını belirten Şahin, “Önlem olarak 5 tane kilit taktık. Normalde bir iç, bir de dış kilit vardır. Ama biz önlem olarak 5 kilit daha taktırdık" ifadelerini kullandı.
(İHA)