Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, geçen hafta 25 yıllık kan davasını bitirmek için bir araya gelen Şeyhanlı aşiretine mensup Keskinbıçak ve Yıldızoğulları aileleri bu defa Turna köyünde bir araya geldi.
Barış yemeğine Hacı Mustafa Turnalı, ASİF Viranşehir İlçe Başkanı Emrullah Turnalı ev sahipliği yaparken, ASİF Genel Başkanı Doktor Bekir Ayaz ve Lokman Şeyhanlıoğlu da onları yalnız bırakmadı. Abdulkadir Yıldızoğulları ve ailesi kalabalık bir topluluk halinde Turna köyüne geldi. Karşılama töreninden sonra misafirler ve ev sahipleri topluca verilen barış yemeğine oturdu. Barış yemeğine çeşitli aşiretlere mensup vatandaşlarda katıldı. Yaklaşık 2 bin 500 davetlinin katıldığı barış yemeği sonrası iki ailenin mensubu basına açıklama yaptı. Söz hakkının öncelikle misafir aileye verilmesi üzerine Abdulkadir Yıldızoğulları, "25 yıldan beri süren bir davamız vardı. Artık barış zamanı gelmiştir. Akrabalarımız olan Hacı Mustafa kardeşime göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah bundan böyle hep beraber kardeşçe yaşayacağız" dedi.
Ev sahibi Hacı Mustafa Turnalı ’Keskinbıçak’ da, yıllardan beri süren kan davasının bugün barışla sonuçlandığını belirterek şöyle konuştu: "Bundan dolayı çok mutluyuz. Hepimiz kardeşiz ve akrabayız. İnşallah bundan böyle hep beraber dostça, kardeşçe bir arada barış içinde yaşayacağız. Bugün misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Bu süreçte emeği olan herkese teşekkür ediyorum."
ASİF Genel Başkanı Doktor Bekir Ayaz da, bu coğrafyanın insanlarının kan davaları yüzünden çok çektiğini belirterek şunları söyledi: "Biz istiyoruz ki artık bu coğrafyamıza barış gelsin, kardeşlik gelsin. Akıtılan kanlar ve dökülen gözyaşları artık son bulsun. Bugün barış için iki aile birbirlerine dostça kardeşçe el uzatmıştır. İnşallah diğer kan davalı ailelerde kısa zamanda bu yolu izler ve hepimiz kardeşçe yaşarız. Ben her iki aileyi de barış adına atmış oldukları adımdan dolayı tebrik ediyor herkese teşekkür ediyorum."
(İHA)