Mersin’in Erdemli ilçesinde Gökcen ailesi kaçırılan kızlarının hayatından endişe ediyor. Cuma günü akşam saatlerinde evlerinin arka tarafından kaçırıldığı iddia edilen 15 yaşındaki Büşra Gökcen’i ailesi ve güvenlik güçleri her yerde arıyor.
3 çocuklu baba Ahmet Gökcen (47), kızı Büşra’nın bulunması için yardım bekliyor. Olayın geçen cuma günü akşam saatlerinde meydana geldiğini belirten Gökcen, “Kardeşim misafirliğe çağırmıştı bizi. Kendi evimizde yemek yerken kızımın lavaboda olduğunu düşünüyorduk. Arka kapıların açık olduğunu görünce kendisinin bizden önce misafirliğe gittiği zannettik. Kardeşime gittiğimizde kızımın orada olmadığını anladık” dedi.
Köyünde hasımlarının bulunduğunu söyleyen Gökcen, “Ben cezam neyse yatıp cezamı çektim. Hasmımdan dolayı evimin ön tarafına, kamera ve alarm sistemi taktım. Herhangi bir zarar gelmesin, gelirse de kimin tarafından geldiği belli olsun diye. Ancak olay arka tarafta olduğu için kameranın görüş açısının dışında kaldı. Evimin arka tarafında okul bahçesi var, oradan kızımı alıp gitmişler. Zorla mı götürüldü, kendi isteğiyle mi gitti, bilemiyoruz” diye konuştu.
Kızının zorla götürüldüğünden şüphelendiklerini anlatan Gökcen, “Kızımın hayati tehlikesinin olduğundan şüpheleniyoruz. İntikam amaçlı kaçırıldığından şüpheleniyoruz. Okulun kamerası var ancak oradan da bir netice alamadık. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyoruz. Güvenlik güçleri çalışıyor, Türkiye genelinde arama yapılıyor. Henüz bir neticeye ulaşamadık. Tüm Türkiye’den kızımızın eve sağ salim gelmesi için yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Anne Sultan Gökcen ise kızına seslenerek, “Lütfen geri dön. Seni çok seviyoruz. Bağrımıza basacağız seni. Sen bizim bir tanemizsin. Eğer yerini biliyorsan, zorla kaçırıldıysan, bir polise haber ver yavrum. Seni çok seviyoruz kızım. Sen bizim bir tanemizsin” dedi. Emniyet güçleri ise kızın bulunması için geniş çaplı soruşturma başlattı.
(İHA)