ANKARA (İHA) – Ankara’nın Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçeye yatırım yapacak iş adamlarına her türlü desteği vereceklerini belirterek, Kazan’ın termal turizm alanında da değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Türker Nalsı, Parlamento İlişkiler Komisyonu (PİK) üyeleri başta olmak üzere beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü makamında ziyaret etti. Kazan’daki yatırım alanlarının değerlendirildiği toplantıda Türker Naslı, Başkan Ertürk’ten Kazan bölgesindeki imar alanları hakkında bilgi aldı. Saray, Dağyaka gibi bölgelerde çok sayıda imarlı alan bulunduğunu belirten Ertürk, “Bu kadar imarlı yer varken, başka yerler alıp imara açmaya gerek yok. Üyeleriniz bu bölgelere dikkat etsin. Bizim belediye olarak katkı sağlayabileceğimiz konularda destek olmaya hazırız” dedi.
“KAZAN’DA TERMAL TURİZM OLANAKLARI DA MEVCUT”
Kazan’ın Ankara’ya en yakın ilçe olduğunu belirten Ertürk, sanayi alanında Kazan’da ciddi yatırımlar yapıldığına ve Kazan’ın Ankara’nın en çok yatırım alan ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Başkan Ertürk, termal turizm açısından Kazan’ın da değerlendirilmesi gereken bir bölge olduğunu belirterek, “Kazan’da içmece olarak da kullanılabilen bir termal suyumuz var. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre teknik verileri de oldukça iyi. Belediyemizin 255 kişilik bir butik otel yatırımı da var. Termal turizm yatırımı yapmak isteyen üyeler bu konu ile ilgilenebilir” diye konuştu.
“ÖĞRENCİ YURTLARINA İHTİYAÇ VAR”
Gazi Üniversitesi için Kazan’da yapılacak 8 binalık kompleksin bölgenin çehresini değiştireceğini belirten Ertürk, “Üniversitenin 5 meslek yüksek okulu Kazan’a gelecek. Bittiği zaman Kazan’da 5 bin öğrencilik bir kapasite oluşacak. Dolayısıyla öğrenci yurtlarına ihtiyaç var” dedi.
TÜGİAD üye profilinin genellikle ikinci nesil iş adamlarından oluşması sebebiyle üyelerin yeni yatırım alanları aradıklarını dile getiren Nalsı ise, termal turizm alanında yaptığı yatırımları anlattı. Naslı, 850 üyesi bulunan TÜGİAD’ın 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve 18 milyar dolarlık ihracat hacmini temsil ettiğini belirtti. TÜGİAD Ankara üyeleri arasında çok sayıda inşaat yatırımcısı bulunduğuna vurgu yapan Naslı, Kazan’ın yurt ihtiyacına yönelik çalışma yapılabileceğini ifade etti.
Ziyarette TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Türker Naslı, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’e plaket takdim etti.