Ankara ve ilçelerinde pazartesi gecesi başlayan ve cuma gününe kadar devam edeceği belirtilen yağmur çiftçileri sevindirdi.
Haymana Ziraat Odası Başkanı ve Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, kar yağışı nedeniyle tarımsal üretimin yapıldığı alanlarda bitki örtüsünün gerekli besinleri aldığını söyledi. Üreticiyi sevindiren yağışların ardından ürünlerin kendine geldiğini dile getiren Balıkçı, "Kışın yağan kar ile beraber ilçemizde 1 haftadır aralıklar ile yağan yağmur, çiftçimizin yüzünü güldürmeye devam etti. Ürünlerimiz kendine geldi. Geçmiş yıllara göre kıyasladığımızda bu sene çok şükür iyi bir yağış aldı Polatlı. Onun için şu an çok mutluyuz, çiftçilerimizin yüzü gülüyor” ifadelerini kullandı
Balıkçı şunları kaydetti:
"Üretici olarak beklediğimiz yağmura bu sene doyduk. Allah’a ellerimizi açtık dua ettik. Cenab-ı Allah’tan rızkımızı bekledik. Allah’ımıza çok şükürler olsun ki yüzümüze güldü ve rahmet geldi. Son günlerde başlayan ve son bir haftadır yoğun olarak yağan yağmurla birlikte ekinler kendisini toparladı. Geçmiş yıllara kıyasladığımızda rekoltede herhangi bir eksiklik beklemediğimiz gibi aksine artış bekliyoruz. Onun için şu an çok mutluyuz, çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Ne kadar şükretsek azdır hamdolsun Allah’a.”
BUĞDAYDA PAS HASTALIĞINA DİKKAT
“Buğdayda tehlike var" diyerek özellikle Ankara bölgesi çiftçilerini pas hastalıklarına karşı uyaran Balıkçı şunları dedi:
"Polatlı ve Haymana başta olmak üzere tüm Ankara bölgesi çiftçilerimizin buğday bitkisi büyük bir kesiminin geçim kaynağını teşkil etmekte olup, stratejik önem arz etmektedir. Buğdayda pas hastalıkları iklim şartlarının epidemi yaptığı yıllarda önemli ölçüde verim kayıplarına neden olmaktadır. Geçmişteki bazı yıllarda olduğu gibi bu yılda Mart ayı oldukça yağışlı ve nemli geçmiştir. Bunun için üreticiler hemen bölgelerindeki ziraat odası başkanlıklarına gitmelidirler."