Amasya’da Polis Haftası dolayısıyla şehitler için camide mevlit okutan Amasya Emniyet Müdürlüğü, yöneticiler, şehit yakınları, gaziler, emekli emniyet mensupları ve toplumun her kesiminden yüzlerce insanın katılımıyla da yemek düzenlendi.
Vali İbrahim Halil Çomaktekin ile Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’ın da katılımıyla Sultan Bayezid Camisi’ndeki mevlit programında vatandaşlara şerbet ve mevlit şekeri dağıtılıp dualar edildi. Düzenlenen yemeğe ise Vali Çomaktekin’in yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Uras, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Cem Boztaş, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Baro Başkanı A. Melik Derindere, Vali Yardımcıları, şehit yakınları, gaziler, emekli emniyet mensupları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Bir şehit yakını ve emekli emniyet mensubunun duygularını paylaştığı programda konuşan Vali Çomaktekin, “Polisimiz gücünü Türk milletinden ve adaletten alarak büyük bir özveriyle, fedakarlıkla, mesai kavramı tanımaksızın, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, huzurunu, kamu düzenini sağlamak adına çok önemli çalışmalar yürütüyor” dedi.
“Türk Polis Teşkilatı adaletin tecelli etmesi, suçluların bulunması için dünyada yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ve personelini de iyi yetiştirerek, görevini en iyi şekilde icra etmektedir. Teşkilatımızda yaşanan en önemli değişikliklerden biri de, artık vatandaşlarımızın polisimizin tebessüm eden gülen yüzünü görmeye başlamasıdır. Polisimiz her kesime, yardıma muhtaç olanlara yardım eli uzatan, ayrıca suçu önleyici tedbirler alan bir teşkilat olarak ön plana çıkmaya başladı. Bu durumun toplumuzdaki olumlu yansımalarını da görmeye başladık” diyen Çomaktekin, “Bu hafta münasebetiyle birbirinden güzel faaliyetler gerçekleştiriliyor. Ama bana göre bu hafta kapsamında düzenlenen en anlamlı etkinlik, şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve Amasya’nın her kesiminden insanın bu yemekte bir araya gelmesidir. Şehitlerimiz bizim için çok kıymetlidir. Bizim inancımıza göre Allah ve Peygamber sevgisinden sonra en önemli sevgi vatan sevgisidir. Şehitlerimiz, kutsal değerler, vatan, bayrak ve ezan için canlarını feda etmişlerdir. Tapusu şehit ailelerimizin kanından oluşan kutsal bir vatan toprağında yaşıyoruz. Aynı şekilde gazilerimiz de bu kutsal davaya kendilerini adamışlardır. Şehit ve gazi ailelerimiz her zaman kalbimizde ve dualarımızdadır. Bizler de kendilerinden milletimiz için dua bekliyoruz. Onlar yüce bir mertebeye nail oldular. Bu durum kendileri ve aileleri için çok büyük bir şereftir. Şehit aileleri ve gaziler bizlere emanettir. Kendilerini hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize ise minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Hepinize katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yemekte Amasya Belediyesi Konservatuvarı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu da konser verdi.