CHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Ali İsmail Korkmaz Paneli’ne katılan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşinin ölümünü anlattı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Canbolat, CHP Parti Meclis Üyesi Cemal Canpolat, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ve partililer katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, "Hedef insanın onurunu, şerefini, haysiyetini, sofrasındaki 3 lokma ekmeğini ve çocuğunun geleceğinden saygı duymadan yaşamasıdır. Mücadele bunun içindir. Siyasi mücadele de bunun içindir. Sosyal mücadele de bunun içindir. Dayanışmanın anlamı ve amacı budur. Eğer bir devlette devlete hükmeden hükümetin aymazlığı ve duyarsızlığı ile canlar kaybediliyorsa o hükümetin utanması gereken utanç duyması gereken bir davranış biçimidir" ifadelerini kullandı.
Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz da kardeşi ile olan ilişkisini anlattı. Ağabey Korkmaz, "Ben Ali İsmail’in bir nevi babası gibiydim. Aramızda baba-evlat ilişkisi gibi bir ilişki vardı. Biz çocukluğumuzdan beri annem bizi eğitirken kardeşimize göz kulak olmamız, evin büyüğünün biz olduğumuzu ve onun ağabeyi olduğumuzu söylediler" dedi.
Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi olaylarında yaralandıktan sonra hastaneye gittiğini ve ilgilenilmediğini iddia eden Korkmaz, şunları söyledi:
"Ali İsmail ilk darp edildiği gece hastaneye gittiğinde müşahede altına alınması gerekirken müşahede altına alınmadı. Sabaha kadar hastanenin banklarında kendi imkanları ile bekledi ve sabah ‘senin hiçbir şeyin yok’ diyerek gönderildi. Zaten o an iletişim halindeydik. Önce polikliniklere gitmesi gerektiğini söyledim ki ayrıntılı tetkik yapılsın. Orada adli vaka olduğu gerekçesi ile ‘senin acillik bir durumun yok, önce git ifadeni ver. Karakoldan ifade verdiğine dair belgeleri getir, o şekilde senin ayrıntılı tetkikini yapalım’ diye bir cevapla karşılaştı. Ali İsmail gece boyunca hastane koridorlarında beklediği için, yorgun olduğu için ve Hipokrat yemini etmiş doktorlardan ‘senin hiçbir şeyin yok’ dedikleri için gönül rahatlığı ile eve gidiyor ama maalesef akşam 5 gibi uyandığında dili dönmez ve kendini ifade edemez şekilde uyanıyor."
(İHA)