Ağrı Valisi Musa Işın’ın eşi Tuba Işın, KOAH ve gırtlak kanseri hastası olan iki vatandaşı evlerinde ziyaret etti.
Kazım Karabekir Mahallesi’nde KOAH hastalığı ile mücadele eden Servet Özbalık’ı evinde ziyaret eden Tuba Işın, oksijen tüpüne bağlı yaşayan hastaya acil şifalar dileyerek, tavanı hasar görmüş ve rutubetli derme çatma evde yaşam mücadelesi veren aileye elinden geleni yapacaklarını belirtti. Eşi ve 4 çocuğu ile birlikte annesinin evinde kalan Servet Özbalık ve ailesi ile yakından ilgilenen Tuba Işın, evde incelemeler yapıp ailenin durumu hakkında ayrıntılı bilgi aldıktan sonra buradan ayrıldı.
Tuba Işın, daha sonra Fatih Mahallesi’nde 5 çocuğu ile yaşayan gırtlak kanseri hastası Siyaset Ermenin’in evini ziyaret etti. Geçirdiği felç ile sağ kol ve bacağını tam olarak hissedemediğini belirten Ermenin, eşinin rahatsızlığından dolayı ailesi ile ilgilenemediğini, her şeyle eşinin ve 12 yaşındaki kızı Ebru’nun ilgilendiğini söyledi.
Hastalığının beslenme ve hijyen açısından çok hassas olduğunu ifade eden Ermenin, Tuba Işın’dan çatılarının ve parkelerinin yapılmasını isteyerek, ziyaretin kendisini mutlu ettiği ve moral verdiği için teşekkür etti.
Hastanın morale ihtiyacı olduğunu söyleyen Tuba Işın, “Ben hep yanında olacağım. Sen yeter ki olumsuz şeyleri düşünüp kendini üzme. Senin ve çocukların için elimden geleni yapacağım. Allah herkesi ayrı bir sınavla imtihan ediyor. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşup çocuklarınla uzun yıllar mutlu yaşarsın” dedi.