Afyonkarahisar’da bu yıl 14’ncüsü düzenlenen ve 7-13 Nisan tarihleri arasında yapılan “Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali”, Devlet Demir Yolları Ali Çetinkaya Tren Garında verilen konserle başladı.
Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkedem’in yaptığı 14’ncü Klasik Müzik Festivali’nin ilk konseri Çek Cumhuriyeti’nden Fama Q ve Belfiato Beşlisi grubu üyeleri tarafından verildi. Festivalin açılışına Vali Hakan Yusuf Güner, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Akar ile çok sayıda müziksever katıldı. Festival Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’in festival ile ilgili konuşmalarının ardından söz alan Vali Hakan Yusuf Güner, “Saygıdeğer Afyonkarahisarlılar, değerli sanatseverler, öncelikle bugün bu güzel Anadolu şehrinde ve böyle tarihi bir mekanın içerisinde sizlerle beraber olmaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanımıza, İGM Başkanımıza ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerime göstermiş oldukları bu güzel birlik ve beraberlikten dolayı, Hüseyin Başkadem kardeşimize de bir Afyonkarahisar’lı olarak şehrimize getirmiş olduğu bu güzel farklılıktan dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Değerli kardeşlerim hepinizin bildiği gibi Anadolu, çok yoğun çileli mücadeleler ile geçmiş, çeşitli kültürlere, medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir mekandır. Bu yönü ile Afyonkarahisar’da friglerden beri çeşitli kültürlerin mekanı olmuş ve en sonunda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük milli mücadelesine ev sahipliği yapmış, halkı ile insanı ile kadını ile bu mücadelede yer almış milli kültürüne ve manevi değerlere bağlı ama bir o kadarda her türlü kültürün içinde yer almış güzel bir ilimizdir. Bu yönü ile bu faaliyetin burada yapılmış olması ve bir Afyonkarahisar’lı kardeşimizin Kültür Bakanlığı ile işbirliği yaparak paydaşlık yaparak rahatsızlığına rağmen bu faaliyeti gerçekleştirmesi, bu faaliyetten vazgeçmemiş olması önemli bir fedakarlıktır. Ben Hüseyin Başkadem kardeşimize bu işe gönül verdiği için aynı zamanda bedeni ile bütün varlığı ile bu işe emek verdiği için teşekkürlerimi iletiyorum.’
Konuşmaların ardından 14’ncü Klasik Müzik Festivali’nin ilk konserinde Fama Q ve Belfiato Beşlisi üyeleri tarafından verilen klasik müzik dinletisi büyük beğeni topladı.