AK Parti’den iki dönem üst üste Nevşehir Milletvekili olarak seçilen A.Erdal Feralan, partisi tarafından yeniden aday gösterilmedi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi A. Erdal Feralan TBMM 23. ve 24. dönem Nevşehir milletvekilliği sonrası 7 Haziran 2015 Genel seçimleri öncesinde yeniden partisine milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmıştı
AK Parti tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na verilen milletvekili aday listesinde 24. Dönem Nevşehir Milletvekili olarak görev yapan isimlerden Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider yer alırken Feralan ise partisi tarafından liste dışı bırakılarak aday gösterilmedi.
A.ERDAL FERALAN KİMDİR?
Ahmet Erdal Feralan, 20 Aralık 1962’de Nevşehir’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde tamamladı.
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Bilgisayar, eğitim ve matbaacılık sektörlerinde faaliyet gösteren çeşitli şirketlerin kuruluşunda ve yönetim kurullarında görev aldı. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanvekili olarak görev yaptı. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliğinin ardından AK Parti İl Başkanı olarak görev yaparken 2007 yılında bu görevinden istifa ederek milletvekili adayı oldu. 23. Ve 24. dönemlerde Nevşehir Milletvekili seçildi. Feralan, evli ve 2 çocuk babası.