Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle polislerin kullandığı araç ve gereçlerin sergisi açıldı.
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tören ile serginin açılışı yapıldı. Serginin açılışına Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, öğrenciler ve polisler katıldı.
Serginin açılışından önce atış yarışmalarında dereceye giren polis memurlara madalya ve belgeleri takdim edildi. Daha sonra serginin açılış kurdelesi kesildi. Sergide polisler tarafından kullanılan araç ve gereçler sergilendi. Sergide görevliler davetlilere sergilenen ürünlerle ilgili bilgi verdi.
Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasında polis teşkilatının kuruluşunun 170. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, “Polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Olayların aydınlatılmasından, faillerin bulunmasında polis teşkilatı teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Hem hukukun üstünlüğüne dayanarak, teknolojiyi kullanması hem vatandaşın hem de bizim memnuniyetimizi arttırıyor.
Adıyaman’da Su Altı Grup Amirliği yoktu, bunu kurduk. Adıyaman’da ki polis araçlarının kullanım ömrü 10 yıldı, biz bunları 7’ye düşürdük. Dün 14 aracımızı kazandırdık. Adıyaman huzur kenti ama zaman zaman olaylar alabiliyor. Problemlerin olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.