11 Nisan Dünya Parkinson Günün de, toplumda hastalığa farkındalığı artırmak amacıyla, Parkinson hastaları ve hasta yakınları düzenlenecek etkinlik ile Çukurova Üniversitesi’nde bir araya geliyor.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı ile Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda saat 10.00 ile 13.00 arası gerçekleştirilecek.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türkiye Parkinson Derneği Adana Temsilcisi Prof. Dr. Meltem Demirkıran, ’’Dünyada 5 milyon, ülkemizde ise 100 bin civarında Parkinson hastası olduğu düşünülmektedir. Ülkemizdeki hastaların ancak yaklaşık yarısının tedavi gördüğü tahmin edilebilmekte’’ dedi.
Demirkıran, 11 Nisan’ın dünya Parkinson günü olarak kutlandığını kendilerinin de bu amaçla bir dizi etkinlik düzenlediklerini ifade etti.
Demirkıran, etkinlikte ilk olarak hasta ve hasta yakınlarına hastalıkla ilgili bilgiler verileceğini, soru cevap kısmının ardından ise tüm Türkiye’de 6 merkezde aynı anda hastaların dileklerini yazdıkları balonların havaya uçurulacağını ve hastalarla birlikte kısa egzersiz programı ile küçük sürprizlerin yapılacağını da belirten Demirkıran tüm hasta ve hasta yakınlarını gerçekleştirilecek bu etkinliğe davet etti.
Bu arada hasta ve hasta yakınlarının etkinliğin yapılacağı Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu’na gelişlerini sağlamak amacıyla 11 Nisan’da saat 09.30’da Büyükşehir Belediyesi önünden ve Baraj Yolu Duygu Kafe önünden araçlar kalkacak.