Mardin’de seçim çalışması çerçevesinde düzenlediği mitinge kimsenin katılmaması sonucu boş meydana seslenen ve 102 oy alan bağımsız milletvekili adayı Mehdi Sarıkaya, seçim sonuçlarına itiraz ettiğini açıkladı.
Mardin’den bağımsız aday olan ve seçim çalışmaları çerçevesinde düzenlediği mitinge kimsenin katılmaması sonucu boş meydana seslenen Mehdi Sarıkaya, 102 oy aldı. Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarıkaya, dün gece saat 24.00 civarında oylarının yüzde 02,97 olduğunu iddia ederek, bunun da 11 bin küsur oya denk geldiğini ifade etti. Bu nedenle birçok kişinin kendisini arayarak, tebrik ettiğini anlatan Sarıkaya, “Ancak sabah olduğunda bu oylarının olmadığını öğrendim. AK Parti de dün gece o saatlerde 70 binlerdeydi ve sabah 118 bine çıktı. Mardin’deki seçim gerçekten şaibelidir. İtiraz ettim etmeye de devam edeceğim” dedi.
AK Parti’nin tek başına iktidar olmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sarıkaya, şunları söyledi:
“AK Parti’nin tek başına iktidar olması, diğer partililerin zavallılığından kaynaklanıyor. Figen Yüksekdağ ve Demirtaş yenilgiyi başarı olarak gösteriyor. Zaten muhalefet partileri yenilgiyi başarı olarak gösterdikleri için bir şey yapamıyorlar. Oturup öz eleştiri yapmıyorlar. Tek hedefleri halkı kandırmaktır. Genelde ülkemizde politika topaldır, sakattır.”
Sarıkaya, mücadelesine devam edeceğini de vurguladı.
(İHA)