Ancak grev sırasında işveren tarafından yapılan bildirimsiz ve tazminatsız işten çıkarmalarla karşılaşan yüzlerce işçi, eylemlerini sürdürerek tepkilerini dile getirdi. Bu süreçte, işçilere destek veren BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, polis tarafından gözaltına alındı. 

Yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiği Şireci Tekstil'in farklı birimlerinde çalışan işçiler, günün ekonomik şartlarına uygun olmadığı gerekçesiyle işverenin sunduğu yüzde 34'lük zam teklifini kabul etmeyerek greve başlamışlardı. 

İşçiler, 5 günden bu yana fabrika önünde eylemlerini sürdürerek taleplerini dile getirdi. Başlıca talepleri arasında 15 bin 500 lira sabit ücret, bayramlarda yarım aylık ikramiye, mesai günlerinde aylığın yüzde 10'u ve erzak yardımı bulunuyordu. 

Bu taleplerin işveren tarafından kabul edilmemesi üzerine işçiler, kent merkezine yürüyüş kararı aldı. Bu noktada, işçilere destek veren EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ile BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, eylemcilere desteklerini sundular. 

Eylemler sırasında yaşanan bir olayda, Şireci Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şireci, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'den şikayetçi olup polis tarafından gözaltına alınmasını istedi. Ancak bu duruma karşı çıkan EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, her iki tarafın da gözaltına alınmasını talep etti. Sonuç olarak, polis Mehmet Türkmen'i gözaltına aldı. 

Mehmet Türkmen'in ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Mehmet Türkmen, Şireci'nin patronu Ahmet Şireci'ye sendikal faaliyetleri engellemek ve anayasal hak olan gösteri ve yürüyüş hakkını kısıtlamak nedeniyle şikayetçi oldu. 

İşçi protestoları sürerken, yasal haklarını kullanan yüzlerce işçi, cep telefonlarına gelen bildirimlerle iş akitlerinin tazminatsız ve bildirimsiz şekilde sonlandırıldığını öğrendi. Bu durum işçilerin tepkisini artırdı ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla eylemlerini sürdürdüler. 

İşçi protestolarının yaygınlaşmasıyla birlikte, OSB'deki diğer fabrikalarda da düşük ücretlerle çalışan işçilerin destek amacıyla katılacağı belirtildi. 

Gelişmeleri yakından takip eden CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, işçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Meriç, çözüm için elinden geleni yapacağını ifade etti ve işçilere destek mesajları verdi. İşçiler ise işverenden fedakârlık beklediklerini dile getirdi.