Bakanlıkların düzenlediği veya düzenlettirdiği eğitimlere katılarak sınava tabii tutulan iş güvenliği uzmanı adayları başarılı olmaları durumunda; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş güvenliği uzmanı ünvanına sahip olabilmektedirler.

İş güvenliği uzmanı iş sağlığı ve güvenliği yasasında hizmet vermek üzere görevlendirilmektedir. İşçilere güvenli ortamlar oluşturmak ve sağlık personelleriyle birlikte ortak çalışarak sişletmeyi geliştirmek için faaliyetler sürdüren uzmanlar, günümüzde belirli kriterleri taşıyan işletmelerde bulundurulma zorunluluğuda olan bir hizmettir.

İş Güvenliği Uzmanının Görevleri

İş güvenliği uzmanı ünvanına sahip olan kişiler; risk değerlendirmesi, eğitim ve bilgilendirme, çalışma ortamı gözetimi ve ilgili birimlerle işbirliği konularında hizmet sunmak için yetkilendirilmiştir. Ana başlıkları ele alarak özetleyecek olursak;
  • İş güvenliği uzmanı ünvanına sahip olan kişiler işletmelerde işin akışını bozmadan ve engelleyecek unsurlara neden olmadan güvenli ve sağlıklı çalışma ortamları için değerlendirmelerde bulunur.
  • İşverenin ve işletmenin sırlarını dışarıya taşımamak, ekonomik ve ticari bilgileri de gizli tutarak hükümlülüklerini sağlamalıdır.
  • Geçmiş dönemlerde meydana gelmiş iş kazalarını araştırarak tekrar meydana gelmemesi için çalışmalar sergilemek. Bunun yanı sıra işletmede bütünlüğü bozacak şekilde tasarlanmış çalışma ortamları için işverene öneriler sunmak.
  • İşyeri hekimi veya işyeri hemşiresi (diğer sağlık personeli) ile ortaklaşa fikir alışverişinde bulunarak işletmede ki olumsuz durumların giderilip daha iyi bir hal alması için çalışma yürütmek.
is-guvenligi-uzmani

İş Güvenliği Uzmanı Hangi İşyerlerinde Görevlendirilebilir?

İş güvenliği uzmanı 3 sınıf belgeyle işletmelerde farklı alanlarda görevlendirilmektedir. A, B ve C olan bu belgeler az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli gibi sınıflandırmalarda yer alıyor diyebiliriz. İşletmelerin tehlike ve sanayi grubuna göre iş güvenliği uzmanı belirlenmektedir. Eğer sizlerde işletmelerinizde iş güvenliği uzmanı bulundurmak istiyorsanız Bilgemed firmasına danışarak bilgi edinebilirsiniz.

Güvenli İşyerleri İçin Bilgemed

İşletmelerini ve işçilerini güvence altına almak isteyen işverenler Bursa ve İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Bilgemed firmasını öncelikli olarak tercih edebilirler. “Önce İnsan” sloganıyla büyük başarılara adım atmış Bilgemed, edindiği ilkeler ve başarılar ile lider firmalar arasında yer almaktadır.

Daha detaylı bilgi için :
www.bilgemed.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.