Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ak Parti Erzurum İl Kongresi'nde, şu mesajları verdi:

İNSANLIKLIK YAPTIK: Afrin'de sona doğru geliyoruz, birileri meydan okuyor. Avrupa Parlamentosu meydan okuyor. 'Askerlerinizi çekin oradan' diyorlar. Ey Avrupa Parlamentosu, siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız. O aklı kendinize saklayın. 3.5 milyon Suriyeliye 7 senedir ev sahipliği yapan biziz. Kapıları açıp gönderseydik kaçacak delik arayacaktınız, delik. Yalvardınız, 'Aman kapıları açmayın' diye. Biz insanlık yaptık ama siz insanlıktan anlamıyorsunuz ki!

DAHA İLKİNİ VERMEDİLER: Son 7 yılda 4 milyonu aşkın Irak ve Suriyeli ülkemize sığındı. Ne Avrupa ne Amerika'dan kayda değer destek almadık. Sizden gelecek avrolar beklenseydi 4 milyon insan ölenler arasına ilave olurdu. Hala 50-100 mülteciyi alamayanlar 4 milyona kucak açmışız. Siz daha ne projesi istiyorsunuz? İlk dilimi bir verin bakalım doğru dürüst kullandırın bakalım.

SİVİLLERLE İŞİMİZ YOK: Afrin'de yola devam. Asla sivillerle işimiz yok, topraklarında işimiz yok. Mağdur insanları kurtarıyoruz. O namussuzlar Afrin'de kaçmak isteyen sivillere bile zulmediyor, gördünüz değil mi? Bombaları sakladıkları yeri de bulduk mu, bulduk, topladık. İninize girdik, gireceğiz. Nereye kaçarsanız kaçın kovalayacağız. Namerde kaçmak merde kovalamak yakışır.

VİCDANSIZLAR:
 Adam terör örgütüne envai çeşit silah veriyor bir kuruş para almadan. Terör örgütü para mı veriyor. Paramızla silah verin dedik, 'Kongrede onay alamıyoruz' dediler. Vicdansızlar. Biz paramızla alamıyoruz terör örgütlerine bedava veriyorsunuz. Sonra 'terörün yanında değiliz' diyorsunuz. Ya bunlar ne, bunları neyle izah edeceksiniz?

HEPSİ ELİMİZDE: Türkiye, Afrin meselesini çözmüş durumda. 4'te 3'ünde kontrol sağlandı. Yaklaşık 140 bin bölge insanı kendi evlerine yerleştiler. Hedef Afrin'in tamamen kontrole alınmasıdır. Topraklarımıza göz diktiler, PKK göz dikti. Korkunca da, 'hesabımız yok' dediler. Planları programları elimizde. FETÖ'yü nasıl çıkarıyorsak bunları da çıkarıyoruz.

MENBİÇ'E YÖNELECEĞİZ: Şimdi İdlib tarafından gözlem noktalarını genişletip tahkim edeceğiz. Diğer yandan da Menbiç'e yöneleceğiz. Amerika yeni bir yöntem önermişti. Orada yönetiminde de sürekli değişiklikler olduğundan yeni gelen kadro nasıl yol izleyecek bilmiyoruz. 'Fırat'ın doğusuna sürün' dedik, sürmediler. Oyalanmaya gelemeyiz. Siz de biz de girmeyelim. Sahibi Araplar girsin dedik. Güvenliğin sağlanması ile birlikte teröristleri kovmakla kalmıyoruz asli sahipleri olanlar için yaşanabilir hale getiriyoruz. Menbiç'te de aynısını yapacağız. Amerika terör örgütü mensupları ile Menbiç'i tümüyle boşaltırsa bu işi daha hızlı kolay yaparız. Bunların bize bizim faaliyetlerimize en küçük yardım destekleri olmayacak. Yükümüzü paylaşmayacaklar. Gölge etmesinler yeter. Amerika teröre karşı çalışmak istiyorsa teröristleri oradan çıkarmalı. Her türlü iş birliğine açığız. Biz o teröristleri zaten çıkartacağız. Bölgedeki kardeşlerimiz de hasretle yanlarına gelmemizi bekliyorlar. Menbiç'teki kardeşlerimizi daha fazla bekletmeyeceğiz. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3530'a ulaştı. Ayn El Arab, Tel Abyad, Kamışlı ve diğer yerlerdeki kardeşlerimizin de en kısa sürede yanlarında olacağız.

'İttifakımızı kurduk'

Şimdi 2019 var. Martta yerel seçim yapacağız. İttifakımızı kurduk. Dün akşam ittifak ile ilgili imzayı attım. Kasımda da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. Milletimize ülkemize hayırlı olsun.

'Seni Erzurum toprakları da kabul etmez'

BEDDUALAR SANA YETER: Feto nerede, Erzurum'un bir köyünden çıkmıştı, şimdi Pensilvanya'da. Sen Erzurum'dan çıktın Pensilvanya'da da ne işin var ya! Artık seni Erzurum toprakları da kabul etmez. Dadaşlar seni buraya sokmaz. Pensilvanya'da arkasında Georghe var. Hadi dön gel. Sen yerini buldun. Ne yaparsan yap, er veya geç orası da kabul etmeyecek. Oradan da kovacaklar, gene kaçacak delik arayacaksın. Sen ihanet ettin, ümmeti böldün milleti parçaladın. Dadaşların içerisinden milleti ümmeti parçalayan çıkmaz. Beddualar sana yeter. Tayyip Erdoğan'a da gece gündüz beddua ettiler. Onlar beddua hacetlerine çıktılar ama Tayyip Erdoğan meydanlarda, burada.

Stoltenberg ile Afrin'i konuştu

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili bilgi vererek, harekatın DEAŞ'la mücadelenin bir parçası olduğuna dikkati çekti.

Kıvanç El

Milliyet