Dünya çapında önemli havayolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları, yeni bir sektöre adım atmaya hazırlanıyor. Son zamanlarda hızla yükselen dijital para ve ödeme sistemleri trendi, firma gündeminin merkezinde bulunuyor. 

THY Dijital Parası mı Çıkıyor? 

Son çeyrekte 107 milyar TL'lik satış geliri elde eden ve 17 milyar TL'nin üzerinde kâr sağlayan Türk Hava Yolları, bu büyük para akışını değer yaratan bir iş modeline dönüştürme adına yeni bir iştirak kurduğunu duyurdu. 

"THY Finansal Teknolojiler Anonim Şirketi" adıyla kurulan iştirak, elektronik para ve ödeme sistemleri alanında fırsatları araştıracak. Bu projelerin bazıları veya tamamı, ilerleyen süreçte Türk Hava Yolları bünyesine entegre edilme planları yapılmaktadır. 

Türk Hava Yolları'nın dijital para sistemi hakkındaki detaylar henüz netlik kazanmamış olsa da açıklamalardan bilet satışlarında kullanılma amacının öne çıktığı görülüyor. Büyük olasılıkla ödül programları gibi teşviklerle yolcuların dijital para kullanımı teşvik edilerek, bu sistemi benimsemeleri amaçlanıyor.