175 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Türk Telekom, Türkiye’nin en büyük entegre telekomünikasyon şirketidir. Müşterilerin hızla değişen iletişim ve teknoloji ihtiyaçlarına en güçlü ve en doğru şekilde cevap verebilmek amacıyla 2015 yılında “müşteri odaklı” ve entegre bir yapıya geçerek; Türk Telekom, Avea ve TTNET kapsamındaki ürün ve hizmetleri tek çatı altında toplamıştır. Ocak 2016 itibariyle ise Türk Telekom markasıyla yoluna devam etmektedir.

Hizmetlerini daha ileriye ve Müşteri Odaklı bir sisteme getireceğini taahhüt eden Türk Telekom ne yazık ki, saha elemanları ve arka planda çalışan yetersiz Müşteri Memnuniyetine inancı olmayan çalışanlar sebebiyle zarar görmeye devam ediyor. Müşteri Hizmetleri aracılığıyla müşteriye taahhüt edilenler arasındaki farklar, müşteriyi Türk Telekom abonesi olduğundan dolayı pişman olma noktasına getiriyor.

En büyük sorunlar ise, Türk Telekom'un TTNET markasının yeterince temsil edilemiyor olmasından kaynaklanıyor. İlk kurulum ve sonraki aşamalarda saha elemanlarının kendi insiyatifleriyle ortaya koydukları çalışma şekli müşterileri mağdur ediyor. mağdur olan müşteriler ise, Türk Telekoma olan güvenlerini kaybediyor. Türk Telekomun internet abonesi olduğu için pişman olamaya başlıyor. Kendisine başka çözüm yolları arıyor.

Türk Telekom’un en son internet mağduru ise Malatya Gerçek Haber sitesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yağmur. Hasan Yağmur, geçtiğimiz hafta Cuma günü kendisi adına kayıtlı olan internet aboneliklerinden bir tanesini nakletmeye karar verdi. Nakil İşlemini 444 0 375 nolu hatla başlattı. Müşteri Hizmetleri ile yapılan görüşmede, Hasan Yağmur’a yapılacak işlemler anlatıldı. İnternet Nakli yapılacak adreste, evin içine kadar hat çekimi için ücret talep edildiği belirtildi. Hasan Yağmur, kendisinin halen mevcut aboneleri olduğunu belirtti. Bu ücretin kanunsuz olduğunu belirtmesi karşısında, Türk Telekomun politikasının bu şekilde olduğu belirtildi. Bu işlemin Modem Kurulumundan ayrı bir işlem olduğu belirtildi. 24 ay taahhüt yapılması gerektiği belirtildi. İtirazının olduğunu, ancak elinden bir şey gelmediği için bu taahhüt olayını kabul ettiğini belirtti. Randevu sisteminin sorun çıkarması sebebiyle 444 1 444 ü araması gerektiği bildirildi.

Randevu işlemi için 444 1 444 nolu hattı aradı. Benzer konuşmalar yaşandığını belirtti. Mecburen ev içine kadar kablo çekimi de dahil tüm belirtilen taahhütleri kabul etmesi üzerine nakil işlemi randevu talep etti. 29 Eylül 2016 günü 08:00-13:30 saatleri arasına randevu verildi. 

29 Eylül 2016 tarihinde saat 09:00 civarında bina önüne gelen eleman ile yapılan ilk konuşma sonucu içeriye kablo çekiminin kendilerinin değil elektrikçi vasıtasıyla müşterinin yaptırması gerektiği belirtildi. Hasan Yağmur ise Müşteri Hizmetleriyle yapılan taahhütü hatırlatmasına rağmen, saha elemanı kendilerinin o şekilde bir işlem yapmadığını ve yapmayacağını belirtip, ayrıldı. Bir süre sonrada nakil işleminin Binada kutu olmadığından dolayı iptal edildiğine yönelik sms geldiğini belirtti. 

Durumu Türk Telekom Müşteri hizmetlerine iletmesine rağmen sorunu çözmek yerine yeniden randevu alınması tavsiye edildi. 

Türk Telekom Müşteri Hizmetleri, Saha elemanlarının yaptığı işlemler hakkında bilgisi olmadığı görüldü. Saha elemanlarının da Müşteri Hizmetleri ile Müşteri arasında yapılan taahhütlerden habersiz olduğu düşüncesi hakim oldu. 

Hasan Yağmur, Türk Telekomun çalışanlarını yeterince eğitime tabii tutmadığı, Müşteri Odaklı çalışma vaadini yerine getirmediğini belirtti. Bunun sonucu olarak da Türk Telekomun, GSM operatörlerinin sabit internet projelerine müşterilerini gitmesine sebep olacağını söyledi.