İnternet üzerinde LG’nin Mobile sektöründeki amiral gemilerinin teker teker çöküş yaptığı, anakartlarının yazılım kaynaklı ısınma sonucu yandığı bildiriliyor. Android 6.01 güncellemesi yüklenmesi ile LG G4 cep telefonları anakart arızasıyla LG Teknik servislere müşteriler tarafından verilmeye başladı. LG’nin bu durumun duyulmaması için çaba göstermediği gibi, müşterilerini de 2 ila 3 ay arası oyaladığı sonrasında ise telefonun fatura bedelinin % 20 ücretini iade etmeye kalktığı da trajediler arasında. Müşteriler, LG markasına güvenerek aldıkları telefonlarının aylarca kendilerine verilmemesinin yanında kendilerinin yeni telefon almak için istedikleri ücret iadesinden % 20 kesinti yapılması ile hayal kırıklığına uğradıkları belirtiliyor. Müşteri hizmetlerini arayan müşteriler günlerce aylarca değişim için stok beklendiği yalanıyla oyalanıyor. Telefon stoğa giriş yaptı yalanıyla da ümitleniyorlar. 2 gün sonra da telefonun da stok da olmadığı, değişim için telefonun stoğa girişinin beklendiği yönündeki oyalama taktiklerini dinlemeye mahkum kalıyorlar. 

Durumu internet sitesi üzerinden bildiren müşterilerine ise sabit aynı mesaj gönderildiği belirtiliyor. Bu mesajlarda; “Hasan bey iyi günler Yasamis oldugunuz olumsuzluktan dolayi firmamiz adina üzgün oldugumuzu belirtmek isteriz. Belirtmiş olduğunuz şikayetiniz servis müdürlüğüne iletilmiştir.Bekleyen değişim cihazının hızlandırılması ile ilgili bilgi değişim bölümüne iletilmiş olup en kısa süre içerisinde işlemleriniz gerçekleştirilecektir. Ücret iade işlemleri mümkün değildir. Bilgilerinize sunariz. Saygilarimizla. Siz müsterilemize daha kaliteli hizmet verebilmemiz için mailinizin sonunda yer alan degerlendirme anketine katilmanizi rica ederiz. Destek almak istediginiz farkli bir konu için çagri merkezimize 444 6 543 nolu telefondan ulasabilirsiniz.” Deniliyor. Mesajda görüldüğü gibi ücret iadesine öncelikle yanaşılmıyor. Bunun sebebinin de 1 yıllık sürenin doldurulmaya çalışılması ve sonrasında da ücret iadesinde yapılmaya çalışılan % 10’luk kesintisin % 20’ye yükseltilmek amacını taşıdığı belirtiliyor.

LG Mağdurları, Yetkililerin biran önce LG’nin Türkiye temsilciliğinin kanuni yollarla denetlenip, gerekirse temsilciliğe maddi yaptırım uygulanmasını istiyorlar. Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkçi’nin bu konuya duyarsız kalmayacağına inandıklarını belirtiyorlar.