TÜRKSAT-6A'nın yol haritası:
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜRKSAT A.Ş.’nin mali desteği, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY)’nün ana yükleniciliği, TUSAŞ, ASELSAN, CTech ve üniversitelerin desteğiyle, 2014 yılı sonunda başlatılan projede tasarım aşamasının sonuna yaklaşıldı. Tasarlanan uydunun yeterlilik test modellerinin üretimine başlandı.
 
 
Yeterlilik testleri 2018 yılı başında yapılması planlanan TÜRKSAT-6A’nın, 2020 yılında fırlatılması hedefleniyor.
 
TUSAŞ tesislerindeki Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (USET)’nde çalışmaları devam eden TÜRKSAT-6A’nın yapımı, Fransa ve Japonya’da eğitim alan Türk mühendislerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.
 
TÜRKSAT-6A Projesi kapsamında geliştirilen uydu, Türkiye’nin daha önceki haberleşme uydularından farklı olarak tamamıyla milli imkânlarla geliştirilen ilk haberleşme uydusu olma özelliğini taşıyor.
 
Yaklaşık 600 milyon lira maliyetle gerçekleştirilecek TÜRKSAT-6A Projesi’nde, uydu ve yer istasyonunda kullanılacak ekipman, yazılım ve birçok alt sistem tamamen milli imkânlarla geliştiriliyor.
 
Yakıt dâhil yaklaşık 4.300 kg’lık kütleye sahip olacak TÜRKSAT-6A, 42 derece doğu boylamında yörüngeye yerleştirilecek.
 
 
TÜRKSAT-6A, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir bölümünde müşterilerine hizmet sunacak. Teknik özellikleriyle de dikkati çeken uydu, 18 aktif, 5 yedek toplam 23 aktarıcıya sahip olacak.
 
Türkiye, yörüngede 15 yıl kalacak TÜRKSAT-6A’nın hizmete alınmasıyla haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecek ve bu alanda yurt dışına bağımlılık azalacak