1 Ekim’de TBMM açılıyor. Milyonlarca kişi için Meclis’in açılması ile birlikte müjdeler de peş peşe gelecek. Emekliler, asgari ücretli çalışanlar, memurlar, Bağ-Kurlular, erken emeklilik bekleyenler, ev hanımları ve en önemlisi de staj ve çıraklık mağdurları o tarihi bekliyor. EYT’de kapsam dışı kalan staj ve çıraklık sigortası mağdurları özellikle 2. torba yasayı bekliyor. TESK Başkanı staj ve çıraklık sigortasına ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Milyonlarca kişinin yüzü bu düzenleme ile nihayet gülecek.

EYT düzenlemesi Mart ayının başında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak EYT’de mağdur olan da bir kesim vardı. Özellikle 8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık hayatına başlamalarına rağmen sigortaları görünmeyen vatandaşlar EYT’de kapsam dışında kaldı. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları bir süredir EYT’den faydalanmak için seslerini duyurmaya çalışıyordu. Sayıları bir milyona yakın olan vatandaşa nihayet umut veren haber geldi. TESK'ten staj ve çıraklık sigortası mağdurları için az önce bir müjde geldi. 2. torba yasa ile milyonlarca kişiye erken emeklilik yolu açılacak. İşte son dakika gelişmesinin detayları…

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINA İYİ HABER YOLDA

Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk, EYT’de kapsam dışı kalan staj ve çıraklık sigortası mağdurları için önemli bir son dakika açıklaması yaptı. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Doruk, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile görüşme yaptığını söyledi ve detayları da sosyal medya hesabından aktardı.

Doruk, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Ekim ayında  küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak yasanın TBMM’den geçeceğini ve müjdenin geleceği bilgisini aldığını söyledi. TESK Başkanı Palandöken ile görüşmesinde staj ve çıraklık mağdurlarının durumuna ilişkin de bilgi aldığını belirten Doruk, şu ifadeleri kullandı:

“Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının durumunu da sordum, 'O sorun da Ekim'de çözülecek' dedi. Ben de sayın Genel Başkanımızın bu müjdesini, bu konuda sabırsızlıkla haber bekleyen arkadaşlarımla paylaşmak istedim ama bu konuda son sözü söyleyecek olan da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yakın zamanda kendisinden de bu müjdeyi duyacağımızı düşünüyorum".

TBMM AÇILIR AÇILMAZ YASA GEÇECEK

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları uzun süreden beri bu migrenin gelmesini bekliyordu. Yapılan son açıklamalara gerek TBMM açılır açılmaz bekleyiş sona erecek. Böylece yaklaşık 1 milyon kişiye erken emeklilik yolu da açılmış olacak. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde hükümet tarafından da kesin ve net bir şekilde açıklanması bekleniyor.