Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 5. maçında, Eskişehirspor sahasında Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, maç süresince takımın çok iyi mücadele ettiğini söyledi. 1-0’ın yanı sıra daha fazla gol şansı elde ettiklerini dile getiren Skibbe, “Bugün stattaki atmosfer mükemmeldi. Taraftarımızın desteği çok iyiydi. Takımımız da çok iyi oynadı. 1-0 olmasının yanı sıra takımımız çok iyi mücadele etti ve daha fazla gol şansımız vardı. Genç oyuncularımız da şanslarını iyi değerlendirdiler, iyi performans gösterdiler” dedi.

GALATASARAY CEPHESİ
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımın kazanması gerektiğini ancak kötü bir mağlubiyet aldıklarını ifade etti. Hamzaoğlu, Eskişehirspor’u kutlayarak, “Oynamaya çalıştık, pas yapmaya çalıştık ama biraz ilk yarıda özellikle oyunu geride kabul ettik, daha önde oynamamız gerekiyordu ve mücadele konusunda zayıf kaldık. Sadece oynamakla olmuyor, rakibi de oynatmamak gerekiyor, iyi mücadele etmek gerekiyor. Bunu daha takım halinde yapmak gerekiyor. Bugün biraz bunun zafiyetini yaşadık. Bazı oyuncularımızı görmek istedik, bazı oyuncularımızın fiziksel kapasitesini üst seviyeye çekmek için sahada uzun süre tutmaya çalıştık. Maçı kaybettik. Bizim için üzücü. Ne olursa olsun burada Galatasaray takımının kazanması gerekiyordu, başaramadık. Önümüzdeki hafta sonu Bursaspor maçımız var. En iyi şekilde ona hazırlanmaya çalışacağız" diye konuştu.
Bir basın mensubunun ‘Dzemaili ve Pandev’in performanslarından memnun musunuz?’ Sorusunu yanıtlayan Hamzaoğlu, “Dzemaili’nin ilk performansıydı. İlk kez 90 dakika oynadı. Mümkün olduğunca onların kapasitesini artırmaya çalışıyoruz. Takımımız oturdu ve kadromuz belli, acil bir ihtiyacımız yok. Yarın, öbür gün, her gün oyuncumuza ihtiyacımız olacak. Pandev ve Dzemaili hala istediğimiz seviyede değiller. Çalışmalarından memnunun” şeklinde yanıtladı.
(İHA)