Çaykur Rizespor bu sezon renklerine kattığı dört yeni futbolcuyu basına tanıttı.
Çaykur Rizespor anlaşmaya varıp sözleşme imzaladığı; Karabükspor’dan Ahmet İlhan Özek, Akhisar Belediyespor’dan Mehmet Akyüz, MKE Ankaragücü’den Gökhan Akkan, Stuttgart takımından Robin Yalçın’u bugün Mehmet Cengiz Tesisleri’nde basın karşısına çıkarttı. Yeşil-mavili forma giyen futbolcular sembolik olarak sözleşmelere imza attılar. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Aykut Ferah, "Transferlerimiz devam edecek. Yurt dışından bir transferimiz var. Transferlerimize güveniyoruz. Uyum içerisinde Rizespor’a hizmet vereceklerine inanıyoruz. Bizi tercih ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Talip olduğumuz futbolcular marka değerimize bakıp bizi tercih ediyor. Buda bizim için bir avantaj oluşturuyor. Transfer komitemize gerçekleştirdikleri bu transferlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Son iki yıllarını iyi geçmediğini de vurgulayan Ferah, “Ancak son iki yılda edildiğimiz tecrübelerimizi bu sene yansıtmak istiyoruz. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız transferler ile forvet hattımızı güçlendirdik. Robin bizim için çok önemliydi. Robin burada kalıcı olmayacak. İyi bir performans sergileyip büyüklen tercih edeceği bir futbolcu olacaktır. Birkaç isim daha gelecek. Anlaşmalarımız bitmek üzere. Gelecek iki yıl için hedefimiz UEFA. Bu yıl olmasa da seneye mutlaka UEFA’ya katılıp Rize’yi Avrupa’da tanıtmak istiyoruz. Arkadaşlara teşekkür ediyorum. Rizeyi tercin ettikleri için. Rizespor bundan sonraki süreçte önüne koyduğu hedefler ile büyümeye devam edecektir. Marka değerini arttıracaktır" ifadelerini kullandı.

AHMET İLHAN: "RİZESPOR İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"
İmza töreninde konuşan tecrübeli futbolcu Ahmet İlhan Özek, “Buraya geldiğimiz için mutluyum. Sezon sonundan beri Hikmet hocam ve başkanlarım ile irtibat halindeydik. İstenmek, benim için gurur verici bir şey. Gerçekten güzel bir ambiyans gördüm. Gerekten kulüpteki insanlar olsun, yönetim şekli olsun, dış çevre olsun, çok iyi insanlar. Kulübün hedefleri belli. O hedefler doğrultusunda Rizespor için elimden geleni yapacağım” dedi.
Mehmet Akyüz ise transferde emeği geçenlere teşekkür ederek Rizespor’un iyi yerlere geleceğini söyledi.
Robin de takımın değişmez ismi olmak istediğini vurgulayarak, "Bu aşamada burayı bir adım olarak görüyorum. İyi bir performans sergileyip iyi sonuç almak istiyorum. Gelmeden önce Rizespor’u biraz araştırdım. 15. sırada olacak bir takım değil. Bu yıl Rizespor’un hak ettiği yere geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Gökhan Akkan ise Süper Lig’e ilk adımı olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Büyük bir camiaya geldiğimi düşünüyorum. Mutluyum” sözlerini sarf etti.
Çaykur Rizespor; Karabükspor’dan Ahmet İlhan Özek ile 3, Akhisar Belediyespor’dan Mehmet Akyüz ile 2, MKE Ankaragücü’den Gökhan Akkan ile 3 ve Stuttgart takımından Robin Yalçın ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
(İHA)