Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte transferde yeni bir dönem başlatan Karadeniz ekibi, futbolcuların İstanbul takımları tercihlerini rafa kaldırarak bir geleneği bozdu.
2014-2015 sezonunda oynadığı futboldan ve yaşanan teknik adam değişikliklerinden çok yaptığı transferlerle sezona damga vuran Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de yaşanan transfer gelişmelerinde geleneği bozarak İstanbul’un üç büyükleri olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a kafa tuttu. Stoper bölgesinde sorun yaşayan Galatasaray’ın kadrosuna katmak için büyük uğraş verdiği Uğur Demirok’u transfer eden ve Fenerbahçe’nin elinden Erkan Zengin’i kapan Trabzonspor, şimdi de Beşiktaş’ın transfer gündeminde yer alan Tolgay Arslan’ı renklerine bağlamak üzere.

TEKNİK ADAMLARIN İSTEKLERİ YERİNE GELİYOR
Sezon başında olduğu gibi devre arasında da transferde adından söz ettiren Trabzonspor, takımın başında bulanan teknik direktörlerin de isteklerini yerine getirmek için büyük bir çaba harcıyor. Vahid Halilhodzic döneminde flaş transferlere imza atan Karadeniz ekibi, teknik direktör Ersun Yanal’ın da isteklerini yerine getirmek için büyük gayret sarf ediyor. Uğur Demirok, Erkan Zengin gibi Türkiye’nin bölgelerindeki iki önemli ismi kadrosuna katan Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal’ın istediği Tolgay Aslan’ı da kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

’FUTBOLCULAR İSTANBUL’U TERCİH EDİYOR’ SÖZÜ RAFA KALKTI
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ’Transferde futbolcular daha çok İstanbul takımlarını tercih ediyor’ genellemesini de bir kenara itti. Daha önce Trabzonspor’un kadrosuna katmak istediği oyuncuların İstanbul’un üç büyükleri olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı tercih etmesi yüzünden Karadeniz ekibi birçok transferde sıkıntı yaşamıştı.

1,5 SEZONDA 30 OYUNCU
Bordo-mavili kulübün patronu İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve geldiği ilk dönemde Bosingwa, Malouda, Aykut Demir, Özer Hurmacı, Alexandru Bourceanu olmak üzere geçtiğimiz sezon 5 oyuncunun transferlerine imza attı. Bu sezon başında ise İbrahim Hacıosmanoğlu 22 oyuncuyla sözleşme imzaladı. Devre arasında da Hakan Arıkan, Uğur Demirok ve Erkan Zengin’i kadrosuna katan Karadeniz ekibi, söz konusu oyuncularla birlikte 25 transfer gerçekleştirmiş oldu.

HACIOSMANOĞLU: “TRANSFERDE FIRSATÇILIK YAPMAYIZ”
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, diğer kulüpler gibi transferde Anadolu takımlarına karşı fırsatçılık yapmadıklarını belirterek, “Anadolu beyi unvanını bize Anadolu takımları verdi. Biz Anadolu takımlarında serbest kalan oyuncuları ellerinden almayız. Uğur Demirok da serbest kalıyordu isteseydik biz de cüzi paralara oyuncuyu alırdık ama almadık. ’Akhisar Belediyespor’un gönlünü yapmadan bu oyuncuyu almayalım’ dedik ve ne istiyorsa verdik. Biz böyle bir kültürden geliyoruz. Biz başka takımlar gibi ’oyuncu serbest kalsın da biz onu alalım’ tarzında davranmayız. Bizim prensiplerimiz bunlar, karşılığını veririz, alırız" dedi.

“BİR YERLERDEN EKSTRA PARA DA GELMEDİ, HAZİNE DE BULMADIK”
Hacıosmanoğlu, transfere harcanan paraların kaynağının eleştirilmesi üzerine ise şu ifadeleri kullandı:
“Biz bunların hepsini tek tek açıkladık. Biz sezon başı 28 milyon Euro‘luk transfer yaptık, bunun 15 milyon Euro’sunu sattığımız oyunculardan aldık. Sezon başında bu kadar değişiklik yapmamıza rağmen bir önceki yönetimin almış olduğu Zokora’nın maliyeti kadar para harcamadık. Biz borsaya açık bir şirketiz. ’Dışarıdan alıyor’ diyorlar ama ’içeriden de Trabzonspor’u’ batırdı diyorlar. 180 milyon TL olan borç 250 milyon TL’ye çıktı. Kulübün borcu var, evet yeni bir kadro kurduk. Bize ekstra para bir yerden gelmedi. Bizim coğrafi yapımız hazine bulmaya da elverişli değil. Belki araştırırsak buluruz ama siz kulübün menfaatlerini korursanız, kulübü yöneten insanlar çalmazsa, çaldırmazsa, sağa sola peşkeş çekmezse bu kulüpler kendilerini düzeltirler. Buraları kendi namusunuz gibi görür ve kollarsanız kaynağı da kendiniz otomatik olarak oluşturursunuz."
Hacıosmanoğlu, Ozan Tufan, Şener ve Tolgay Arslan transferleri üzerine çalıştıklarını da belirtti.
(İHA)