Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 2-1 mağlup oldukları Kayseri Erciyesspor maçının ardından istifa ettiğini açıkladı.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kafkas, “Bugün itibari ile görevimden istifa ediyorum. Çok samimi ve içten olarak bu işin içinde 30 yıl içindeyim. Çok az insan tanıtım saygınlığı olan. Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan ve As Başkan Murat Yolbulan ile yönetin kuruluna çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu işçi ve emekçi kentinde bana destek olan bu şehrin insanlarına teşekkür ediyorum. Bir tarafım burada olacak araya sadece yollar girecek. Keşke bu şarkı böyle bitmeseydi, yapacak bir şey yok” dedi.

“GELİNEN NOKTADA BAZI ŞEYLERDE TAHAMMÜL SINIRINI AŞIYOR”
Uzun yıllar burada kalmayı planladığı hatırlatılması üzerine Kafkas, “Takımın önünü açmayı daha doğru buluyorum. Takıma zarar verirsem kendimi affedemem. Bu ayrılık benim için kolay ayrılık değil. Çok duygusal konuşmak istemiyorum. Kulüp başkanı ile daha görüşmedim. Bugünkü maç buna etken ama gelinen noktada bazı şeylerde tahammül sınırını aşıyor. Takımın oynadığı futbol ortada ve başına gelen işler ortada. Bundan sonra daha düzgün ve iyi olacağını düşünüyorum” ifadesinde bulundu.
İki oyuncunun kırmızı kart görmesi ile ilgili bir soruya ise Kafkas, “Bazen duygularımıza her zaman yeniliyoruz ama, maçta rakip takımdan atılması gerek oyuncu vardı hakem atmadı. Bir standart olsun. Gözünün önünde tekme atan oyuncuyu atmadı bizim oyuncular hak etti atıldı. Aynı şeyi rakibe yapsaydı oyun farklı yöne gidebilirdi. Denk takımların kırılma anları etkili oluyor” açıklamasında bulundu.

“BU KULÜBÜN BU ŞEHRİN MUTLAKA YAŞAMASI GEREKİR”
Kulüp başkanın istifayı kabul etmemesi durumu ile ilgili bir soruya ise Tolunay Kafkas, “Bizim başkanımızla ilişkilerimiz farklı, kulübün önünü açmak lazım. Bundan sonrası hem bana hem kulübe zarar verir. Futbolcularım bugüne kadar disiplinsizlikleri olmadı ama bugün iki oyuncunun yaptığı şey affedilir değil. Zaman zaman futbolun içinde bunlar oluyor. Onları maruz görmek lazım, toparlar. Belki silkinirler ve birilerinin ayrılmasına tepki verirler. Bu kulübün bu şehrin mutlaka yaşaması gerekir. Bazı olaylardan bir birikim oldu. Bu kulüple ya da başka bir şeyle alakalı değil. Devamlı aynı şeylerin bizlere olması canımı sıkmaya başladı. Değişiklik kulüp açısından daha iyi. Ben başladığım mücadeleyi işi sonuna kadar yaptım ama burada olmadı. Göz göre göre kulübe zarar vermemek lazım. O anlamda bırakıyorum. Benimle Karabük’ün arasına sadece yol girer, benim kalbim gönlüm burada. Bu ayrılık, futbol bu, yarın bir daha gelirim. Ben buradan ayrılmıyorum, bir tarafımızda kırmızı-mavi her zaman kalacak Bir tarafımızda kırmızı mavi her zaman kalacaktır” şeklinde konuştu.
Kafkas, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Burası çok özel bir yer. Başkan ve yönetim çok özel. Bu şehre başka bir türlü bağlandım. Takıma vereceğim zarar vicdanen zarar verir ve bundan sonraki hayatıma da sıkıntı getirir. Bunun sorumlusu benim. Birilerini suçlamak işin en kolay yanı. Böyle olsun istemedim. Çok çalıştım ve ilkelerim doğrularım var. Bunlar için hareket etmeye çalıştım. Bu işi ciddiye alan oyunculara bir şeyler öğretmeye çalışan biriyim. Hata varsa tamamı bana aittir. Bir hatamız olduysa kusurumuza bakmayın."
(İHA)