Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Ozan Tufan, sezon sonunda taraftarla birlikte şampiyonluğa ulaşacaklarını söyledi.
Fenerbahçe’nin sezon başında transfer ettiği Ozan Tufan, Fenerbahçe Gazetesi’nin 142. sayısına özel açıklamalarda bulundu.

"FENERBAHÇE’NİN DİĞER KULÜPLERDEN FARKLI VE ÇIK BÜYÜK BİR CAMİA"
Fenerbahçe’nin diğer kulüplerden farklı ve çok büyük bir camia olduğunu bildiğini belirten Tufan, "Fenerbahçe’de samimi olduğum arkadaşlarım vardı. Fenerbahçe’de daha iyi yerlere geleceğimi düşündüm. Sonuç olarak Fenerbahçe’ye geldiğim için ve burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

"ORTA SAHA OYUNCULARININ TEK YÖNLÜ DEĞİL ÇİFT YÖNLÜ OLMASI GEREKİYOR"
Günümüz futbolunda hem hücumda hem savunmada oynanması gerektiğini vurgulayan genç futbolcu, "Bu tempoyu kaldırmakta bir hayli zor. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Orta saha oyuncularının tek yönlü değil çift yönlü olması gerekiyor. Benim kendimi en rahat hissettiğim mevki orta saha diyebilirim" diye konuştu.

"FORMAYI ÇALIŞARAK ALIP HİÇ BIRAKMAK İSTEMİYORUM"
Fenerbahçe’deki forma şansını değerlendiren Ozan Tufan, "Sonuçta herkes çalışarak formayı alıyor. Ben de performansımı çalışarak artırmak istiyorum. Formayı çalışarak alıp hiç bırakmak istemiyorum. Çalışmadığımız sürece bekleriz. Bu rekabette en çok takımımız kazanır. Herkes forma için tatlı bir rekabete girecektir, bu gayet olağandır ama ben formamı hiç bırakmak istemiyorum bunun içinde çalışıyorum" şeklinde konuştu.

"SAHAYA HER MAÇIMIZI KAZANMAK İÇİN ÇIKIYORUZ"
Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Ozan Tufan, yapılan transferlerden de beklenti şampiyonluk ve Avrupa kupalarında final oynamak olduğunu vurgulayarak, "Zaten her maça çıkmadan önce hedefimizin Türkiye’de şampiyonluk Avrupa da kupa olduğunu konuşuyoruz ve bunun bilincindeyiz. Biz de sahaya her maçımızı kazanmak için çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

"FUTBOL BİREYSEL OYNANMIYOR TAKIM OYUNU"
Van Persie ve Nani gibi Avrupa’da önemli kariyeri olan futbolcularla çalışmak nasıl bir duygu sorusuna ise Tufan, "En üst seviyede futbol oynamış oyuncularla birlikteyiz. Bu benim için büyük bir şans onlardan her antrenmanda çok şeyler öğreniyoruz. İdmanlarda onlara ayak uydurmaya çalışıyoruz çünkü onlardan öğrenecek şeyler olduğunu düşünüyorum. Futbol bireysel oynanmıyor takım oyunu. Takım olarak başarılı olmak zorundayız. Biz top kazanmalıyız onlar da gol atmalı şuana kadar da çok iyi performans gösterdiler. Onlarla aynı takımda olmak da müthiş bir şey" şeklinde cevap verdi.

“FENERBAHÇE’NİN KENDİSİNİ GELİŞTİRMESİ İÇİN DEVAMLI HEDEFİ VAR”
Sarı-lacivertli futbolcu Ozan Tufan, kendisinin hayatında ilk kez bir kulüpte çok yönlü projeler gördüğünü belirterek, "FB Yandex’ olsun, Hedef 1 Milyon Üye olsun ve forma satışları olsun devamlı Fenerbahçe’nin kendisini geliştirmesi için hedefi var. Büyük kulüp olmak da bunlardan geçiyor. Biz futbolcular olarak sahada görevimi yaparken yöneticilerim de Fenerbahçe’yi kurumsal olarak daha geliştirmek için çok çalışıyorlar. Bu durumda bizi çok ateşliyor" dedi.

"GRUPTAN ÇIKACAĞIMIZA VE AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA GİDECEĞİMİZE İNANIYORUM"
Milli Takımın Avrupa Şampiyonası için şansını değerlendiren Tufan, kendilerinin en baştan beri hedeflerinin Avrupa Şampiyonası olduğunu hatırlatarak, "Ama gruplara iyi bir başlangıç yapamamıştık. Ardından iyi sonuçlar alarak grupta iyi bir yere geldiğimizi düşünüyorum. Grupta son 2 maçta 4 puana ihtiyacımız var. Gruptan çıkacağımıza ve Avrupa Şampiyonası’na gideceğimize inanıyorum" diye konuştu.

"TARAFTARIMIZ ARKAMIZDA OLDUĞU SÜRECE ÇOK RAHAT ŞAMPİYON OLURUZ"
Fenerbahçe’ye gelmeden önce de Fenerbahçe taraftarını beğendiğini vurgulayan Tufan, "Şimdi de Fenerbahçe’nin oyuncusu olarak sahada mücadele etmek harika. Bazen taraftarımıza bakıp dalıyorum. Onlar arkamızda olduğu sürece çok rahat şampiyon oluruz. Bizi sahada inanılmaz motive ediyorlar bizi desteklemeye devam etsinler biz onlarla şampiyon olacağız" şeklinde konuştu.
(İHA)