Lüksemburg Cup 2014 Ritmik Jimnastik Şampiyonası’nda kendi kategorisinde birinciliği kazanan 8 yaşındaki Ayşenaz Özay, elde ettiği başarı ile dikkatleri üzerine çekti.
Sportif çalışmalarının yanı sıra çocuk modellik yapan, müzik ve tiyatro eğitimi alan Özay, yetenekleri ile göz dolduruyor.

PERFORMANSI İLE HERKESİ KENDİNE HAYRAN BIRAKTI
26 ülkeden 280 sporcunun katıldığı Lüksemburg Cup 2014 Ritmik Jimnastik Şampiyonası Kasım ayında gerçekleştirildi. Yarışmaya Türkiye’den katılan Acıbadem Jimnastik Kulübü sporcuları, jimnastik sporunda dünyada ekol olmuş Rusya ve Çin gibi ülkelerin sporcularının önünde önemli başarılar elde etti. 8 yaşındaki Ayşenaz Özay, kendi kategorisinde birinciliği elde ederek madalya kazandı. Performansı ile herkesi kendisine hayran bırakan Ayşenaz Özay, yarışmayı izleyen birçok otoritenin de dikkatini çekti.
4 yaşında başladığı jimnastik sporunda büyük başarılar elde etmeye başlayan Ayşenaz, günde en az 4 saat antrenman yapıyor ve milli takıma seçilebilmek için çalışmalarına büyük bir disiplinle devam ediyor.

BAŞARILARININ YANI SIRA KÜLTÜREL VE SOSYAL FAALİYETLERE DE KATILIYOR
Ayşenaz Özay, sportif alanda gösterdiği başarıların yanı sıra kültürel ve sosyal faaliyetlere de aktif olarak katılıyor. Gelecek vadeden küçük sporcu, okulundaki tiyatro ve drama derslerine katılıyor. Aynı zamanda piyano eğitimi de alarak müzik alanında da kendini geliştiriyor. 4 yaşındayken reklam filmlerinde, katalog ve tanıtım çekimlerinde çocuk model olarak yer almaya başlayan Ayşenaz, 2014 yılında Türkiye’nin önemli bir ayakkabı ve çanta markasının da çocuk yüzü oldu.
(İHA)