TFF’nin eski yöneticilerinden Tahir Kıran, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisini ‘Operasyonu önceden biliyordu’ diyerek suçlamasına tepki gösterdi. Kıran, "Bundan sonra ben de suskunluğumu bozacağım. Ben konuştuğum zaman taş taş üstünde kalmaz” dedi.
Sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, şike sürecinde ve davasında kendisine komplo kurulduğu iddiasıyla verdiği dilekçede Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) eski yöneticilerinden Tahir Kıran’ın 3 Temmuz operasyonunu önceden bildiğini öne sürmüştü. Yıldırım’ın dilekçesindeki ifadelerin ardından Tahir Kıran, suskunluğunu bozdu.

“BUNU TELEFON KONUŞMASINDA SÖYLER MİYİM?”
Yazılı bir açıklama yapan Kıran, “Şimdilerde çok komik bir şekilde Şike Davası’nı önceden bildiğim yönünde bir suçlamayla karşılaştım. Bu iddiayı da yıllardır bana olan öfkesini bir türlü dindiremeyen Aziz Yıldırım ortaya attı. Ben gülüp geçiyorum ama işlerin içeriğini bilmeyen insanlar bunlara inanıyorlar. Buradan nasıl şike davasını önceden bildiğim sonucu çıkar, anlatılmasını istiyorum. Varsayalım biliyorum, bunu bir telefon konuşmasında akıllı bir insan olarak dile getirir miyim? Bir operasyon olacak şeklinde iddiam mı var?” dedi.

“SUSKUNLUĞUMU BOZACAĞIM”
Futboldan uzak olduğunu dile getiren Kıran, “Bomboş kalan tribünlere orantılı olarak maçları bile zor seyrediyorum. Ancak, bundan sonra ben de suskunluğumu bozacağım. Ben konuştuğum zaman taş taş üstünde kalmaz. Şimdi Ocak ayında şike dosyasının yeniden yargılanması başlayacak. Hissediyorum ki o tarihe kadar Aziz Yıldırım ve yandaşları beni gündem değiştirmek üzere sürekli bir yerlere çekmeye çalışacaklar. Yüzyılı aşkın bir efsane olan Fenerbahçe ne yazık ki Aziz Yıldırım’ın şahsi hesaplaşmalarında acımasızca kullanılıyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)