Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giyen A Milli Takım’ın eski futbolcusu Saffet Sancaklı, Fatih Terim, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak ve Hakan Şükür’ü biat etmekle suçladı. Sancaklı, Terim’in 4 milyon TL alarak keyif çattığını öne sürdü.
Gaziantep’te Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şahinbey İlçe Olağan Kongresi’ne katılan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak ve Hakan Şükür’e göndermelerde bulundu. Sancaklı, Türk futbolu ve Türk sporunun bitirilmek zorunda bıraktıklarını iddia ederek, “Biat ettirilip, bitirilmek zorundaydı. Özellikle kendi yandaşlarını, federasyon başkanlarını ve o civardaki insanları getirerek Türk futbolunun başına koydular. Ben TFF’de delege ve söz sahibi olamazken, Türk futbolunu yöneten Göksel Gümüşdağ ismindeki bir zatın özelliği Emine Erdoğan’ın ağabeyinin kızı ile evli olması. Türk futbolunu bu beyefendi yönetiyor. Ne yaptılar bundan sonra Türk futboluna kulüpleri borçlandırdılar “dedi.

BORAZANLIK SUÇLAMASI
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in 4 milyon TL alarak keyif çattığını öne süren Sancaklı, "Tabii Türk futbolunu bitirirken Türk futbolunu baş mimarlarını yanlarına çekmeleri lazımdı. Dört kişi seçtiler, daha doğrusu dört kişiyi ikna edebildiler. Fatih Terim, Hakan Şükür, Rıdvan Dilmen ve Tanju Çolak. Türkiye tarihinin en başarısız milli takımı var şu anda. Masrafları hariç, 4 milyon TL alarak keyif çatmaktadır. Birde yeni yabancı kuralı çıkardılar. İlk 11’de 11 yabancı da olabilecekmiş. Bunun amacı da Türk futbolunun yerini açmak diyorlar. Hakan Şükür milletvekili oldu, yayıncı kuruluşta büyük paralar karşılığı yorum yapıyor. Tanju’ya da Spor Bakanlığı’ndan bir bütçe ayırdılar. Güneydoğu’da güya terörü önlemek için futbolcu avına gidiyorlarmış. Hafta da bir gün gidip oradaki çocuklara bir top oynatıyorlar. Rıdvan’da aynı şekilde yorum olarak Doğuş grubunda devam ediyor. Türk spor tarihinin en önemli dört ismi menfaat karşılığı biat ettirilerek onların borazanlığını yapmaktadırlar" diye konuştu.
(İHA)