Eski Fenerbahçeli Faruk Yiğit, teknik direktör Vitor Pereira ve sportif direktör Guiliana Terraneo’nun doğru isimler olduğunu, Şener Özbayraklı, Fernandao ve Simon Kjaer transferlerini ise yerinde bulduğunu söyledi.
1998-2000 yılları arasında sarı-lacivertli ekibin formasını giyen Faruk Yiğit, "Fenerbahçe geçen yılı kupasız geçirdi. 2015-2016 sezonu Fenerbahçe için çok ayrı olacak. Kayıpsız geçen yıl sonrasında Başkan Aziz Yıldırım’ın tahtı sallanmaya başlandı ve istifa sesleri yükseldi. Bunun içinde bazı hamleler yapması gerekiyordu. Çünkü Fenerbahçe Türkiye’de büyük bir camia. Dört büyük takımın arasında. Bundan dolayı yapacağı tek şey vardı ismi; olan ve kariyerli yabancı futbolcuları getirmek. Şuanda doğru yoldalar. Şener Özbayraklı, Fernandao ve Simon Kjaer önemli isimler. Bunun yanı sıra Nani transferi gündeminde. Medyada adı geçen diğer isimler Fenerbahçe’ye gelirse büyük katkı sağlar. Transferin bitmediğini yeni hamlelerin geleceğini düşünüyorum. Bu sayede gelecek başarıyla Aziz Yıldırım’ın camiayı toparlayacağını ve yeniden sevilen bir isim olacağını ön görüyorum" dedi.

"PEREIRA VE TERRANEO’NUN FENERBAHÇE’YE ÇOK FAYDASI OLUR"
Pereira ve Terraneo’nun Fenerbahçe için doğru isimler olduğunun altını çizen Yiğit, "Vitor Pereira’nın takımın başına getirilmesi bence doğru karar. Sportif Direktör Guiliana Terraneo ise en uygun isimdir. İkisininde kariyeri ortadadır. İsmail hocadan sonra çok doğru karar verildi. Porto ve Olympiakos takımı ateşlemesi açısından yaptıkları ortadır. Bunu da Fenerbahçe’ye yansıtırsa çok faydası olur. Vitor Pereira’nın çıkışa ihtiyacı var. Fenerbahçe’de buna en uygun takımdır. Guiliana Terraneo ise İtalya’da İnter ve Lazio’da sportif direktörlük yapmış bir isim. Transferlerde kilit rol oynuyor. İki isim büyük başarı sağlayacaktır. Aziz Yıldırım 2011’deki şike sürecinden aklanmak istiyor. Aklandıktan sonra görevi Ali Koç’a teslim edeceğini söyledi. Ancak önümüzdeki dönemde gelecek başarılarla Aziz Yıldırım’ın yola devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü gelecek başarıyla kötülükler unutulup iyilikler ön planda olacaktır" diye konuştu.
(İHA)