Beşiktaş’ın golcü oyuncusu Demba Ba, Liverpool zaferinin ardından takımıyla ve taraftarıyla gurur duyduğunu söyledi.
Siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş karşılaşmasında İngiliz ekibi Liverpool’u penaltılar sonucunda 6-4 mağlup ederek adını son 16’ya yazdırdı. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan siyah-beyazlı ekibin Senegalli golcüsü Demba Ba, “Takımımdan ve taraftarımızdan büyük gurur duyuyorum. Çünkü bize çok büyük fayda sağladılar ve buraya getirdiler. Bundan önce bana özel beste çalındığını görmedim. Bu çok özel bir durum. Bundan sonra da göreceğimi zannetmiyorum. Hayatımda gördüğüm en iyi taraftar grubu” dedi.

“KİM GELİRSE GELSİN..”
Son 16 turunda hangi takımla eşleşmek istediğinin sorulması üzerine Ba, “Kimin geleceği çok önemli değil. En zor rakiplerden birini eledik ve gücümüzü gösterdik. Bundan sonra iyi çalışıp, kim gelirse gelsin elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.

"RAKİPLERİMİZ BİZDEN KORKACAK"
Kalitelerini bildiklerini ifade eden Olcay Şahan ise, "Bu maça inançlı çıktık. Deplasmanda da çok iyi maç çıkarmıştık. Taraftarlarımızın desteği ile 120 dakika boyunca kimse yorulmadan mücadele verdi. Hak eden takımın tur atladığını düşünüyorum. Hocamız bize, ‘120 dakika bu futbolu oynayıp elenirsek, yapacak bir şey yok. Maç nasıl geçerse geçsin sizinle gurur duyuyorum’ dedi. Taraftarlarımıza bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.

"RAKİPLER BİZDEN KORKACAK"
Yarın yapılacak kura çekimine ilişkin sorulan bir soruya ise yetenekli oyuncu, "Kura çekiminde bu turdan sonra hiç bir takımın bizi istemeyeceğini düşünüyorum. Bu sezon Chelsea, Arsenal, Tottenham ve Liverpool maçlarında çok iyi performans sergiledik. Rakip takımların bizden korkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"BU TURU GEÇECEĞİZ DEMİŞTİM"
Siyah-beyazlı kulübün basın sözcüsü Metin Albayrak da, Liverpool zaferi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Albayrak, stada gelen, TV başından maçı izleyip dua eden Türk halkına teşekkür ettiğini belirterek, "Sahada mücadele eden 18 tane oyuncumuz ve teknik heyeti tebrik ediyorum. Bu galibiyeti Beşiktaş camiası ve Türkiye’ye armağan ediyoruz" dedi.
Liverpool’a ilk maçta yenilmelerine rağmen turdan emin olduğunu vurgulayan Albayrak, "İlk maçı kaybettiğimizde de söylemiştim. Bu turu geçeceğiz demiştim. Sadece bir maç kaybedilince oyuncularımız eleştirilmişti. Oyuncularımızı yerden yere vurmak kimsenin haddi değildir. Bu akşam bize Liverpool’u eleme zevkini bize yaşattıkları için oyunculara teşekkür ediyorum. Bu çocuklar daha yeni başladı. Avrupa’da herkes Beşiktaş’ı konuşacak" diye konuştu.

"KİMSE UNUTMAYACAK"
Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Veli Kavlak ise, inanılmaz şekilde mutlu olduklarını vurgulayarak, "Biz futbolcular için en büyük başarı. Bugünkü geceyi kimse unutmayacak. Taraftarımıza armağan olsun. Bilic, penaltılar öncesi ‘Ne olursa olsun benim için kahramansınız. Ben sizinle gurur duyuyorum’ dedi. Tarihi bir gece yaşadık. Yarın kura çekimine bakacağız. Pazar günü önemli bir Balıkesir maçı var. Yoğun bir program var ve inşallah en iyi şekilde kapatırız” diye konuştu.

“OYUNCULARIMIZA VERDİĞİMİZ PARA HELAL, HOŞ OLSUN”
Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da, “Buraya gelen bütün Beşiktaşlılara, televizyon başında bizi destekleyen tüm Türk halkına teşekkür ediyorum. Bilic ve öğrencileri bugün inanılmaz mücadele ettiler. Bütün camiaya teşekkür ediyorum. Herkes kenetlendi. Allah bugünleri gösterdi, inşallah daha iyilerini gösterir. Çok iddialı konuşmak doğru değil. İlk günden beri hedefimin Avrupa’dan bir kupa alıp, Beşiktaş’a getirmek olduğunu söylemiştim. Verdiğimiz emekler inşallah neticelenir. Bir kuruş haram sokmadık bu kulübe. Oyuncularımıza verdiğimiz para helal, hoş olsun” dedi.
(İHA)