2014-2015 sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonluk Kupası, Ankara’daki Spor Toto Teşkilat Başkanlığında tanıtıldı.
Ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ın ellerinde yükselecek kupanın tanıtımına basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda teşkilat görevlisi de katıldı.
Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı konuşmada, "Öncelikle Galatasaray’ı şampiyonluğu dolayısıyla kutluyorum. Ümit ediyorum Galatasaray’ın temsiliyle Avrupa’da ülkemizi en güzel şekilde temsil ederler ve Şampiyonlar Ligi’nde ülkemiz layık olduğu yere gelir" dedi.
Ligin son haftasında kadar heyecan yaşandığını anlatan Kasapoğlu, "Son haftaya kadar şampiyonluk kilidi çözülmemişti. Bu heyecanı seyircimize yaşatan tüm kulüplerimizi Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı, Trabzonpor’u ve diğer kulüplerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN AVRUPA’DA DA BAŞARILI OLMAK"
Spor Toto Teşkilatı’nın ligin 5 yıldır sponsoru olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, 2014-2015 sezonunda futbol kaynağı bağlamında lige 400 milyon lira kaynak aktarıldığını açıkladı. Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilatı olarak gerek kulüplere gerekse Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) saha ve yatırımlar noktasında desteklerin hızlı bir şekilde devam edeceğini bildirdi.
Kasapoğlu, 4. yıldızı ilk takan Süper Lig takımının Galatasaray olduğunu hatırlatarak, "Tebrik ediyorum, ilk olmak önemlidir, ayrıcalıklıdır. Bu heyecanı taraftarına yaşatan Galatasaray camiasını tebrik ediyorum. Önemli olan Türkiye’de olduğu kadar Avrupa’da da başarılı olmak" dedi.

"SELÇUKLU MOTİFLERİNİN EGEMEN OLDUĞU ÖZEL BİR DİZAYN"
Kupanın bu yıl farklı bir dizaynla hazırlandığını vurgulayan Kasapoğlu, "Selçuklu motiflerinin egemen olduğu bir dizayn, altın ve gümüş kaplamadan oluşuyor. 10 kilogram ağırlığında. İnşallah Galatasaraylı futbolcularımıza bunu cumartesi akşamı teslim edeceğiz" diye konuştu.
Kupanın güvenliğini sağlamak için özel önlem alınmadığını belirten Kasapoğlu, bugüne kadar güvenlik anlamında sıkıntı yaşanmadığını vurguladı.

"1 MİLYON KEK KALIBI" KAMPANYASI
Galatasaray Kulübü’nün "Hedef 1 Milyon Kek Kalıbı" başlıklı kampanyasını değerlendiren Kasapoğlu, "Kek kalıbı kampanyası ve diğer kampanyalar sporumuzu renklendiren unsurlar. Her zaman rekabetin olduğu yerden kalitenin doğacağına inanırım. Rekabetin centilmenlik ruhu olduğu sürece çok hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Umarım taraftara, oyuncuya, hakeme, yöneticiye saygının egemen olduğu bir spor anlayışını ülkemizde her geçen gün daha da derinleştiririz" ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, şampiyonluk kupasının bugünden itibaren taraftarların ziyaretine açıldığını bildirdi.

4. YILDIZA ÖZEL SELÇUKLU YILDIZI
Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig’de şampiyon olan takımlara verilen kupaların tasarımı tamamen yenilendi. Uzun bir çalışma dönemi sonrasında ortaya çıkan yeni şampiyonluk kupalarının ana esin kaynağı Selçuklu Yıldızı oldu.
Eşsiz geometrik şekli ile şık bir motif olarak asırlar boyu Türk sanatının eserlerini süsleyen Selçuklu Yıldızı, iç içe iki kare geçmeden (zencerek) oluşturuyor. Orta Asya’dan günümüze kadar Türk kültürünün içerisinde yer alan bu yıldızın anlamı; "bir ve beraber" olmak. Eski Türk devletlerinin, zaman içerisinde kazandığı zaferlere atfen, Selçuklu Yıldızı’nı bayraklarında da kullandığı biliniyor.
"Birlik-beraberlik" ve "Zafer" unsurları; Selçuklu Yıldızı’nın şampiyonluk kupalarına ilham vermesinde büyük rol oynadı. Gök Medrese, Divriği Ulu Camii ve Mevlana Türbesi’nin ardından Selçuklu Yıldızı, bundan böyle şampiyonlara verilen kupalarda da yerini alacak.
Spor Toto Süper Lig şampiyonuna verilecek kupanın ağırlığı 10 kilo 300 gram olacak. Kupanın 9.300 gramı 925 ayar gümüş, 1000 gramı ise 925 ayar gümüş üzeri altın kaplama olarak üretildi.
(İHA)