Dün Fenerbahçe’nin puan kaybetmesinin ardından şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, sezon başından sezon sonuna kadar zorlu süreçlerden geçti.
Galatasaray, teknik direktör olarak Cesare Prandelli’yle sezona başladı. Alınan kötü sonuçlar sebebiyle daha sonra İtalyan teknik adamla yollar ayrıldı ve göreve Hamza Hamzaoğlu getirildi. Bu sırada başkan Ünal Aysal gitti ve yapılan başkanlık seçimiyle birlikte Duygun Yarsuvat, Galatasay Başkanlığı’na seçildi. Mali sıkıntıların altından kalkan Yarsuvat ve ekibinin görev süresi ligin bitimine 2 hafta kala doldu ve geçen hafta yapılan seçimle Dursun Özbek başkanlığa seçildi. Mali sıkıntılarla da boğuşan sarı-kırmızılı takım 4. yıldız hedefinden hiç vazgeçmedi ve ligde 33. hafta sonunda Hamzaoğlu ve öğrencileri şampiyonluk ipini göğüsledi.
Ligde 1. hafta itibariyle başlayan Galatasaray’ın 4. yıldız mücadelesi 33. haftanın sonunda mutlu sonu da beraberinde getirdi. Sarı-kırmızılı takımın 33 hafta boyunca yaptığı mücadeleler ve kritik karşılaşmaların satır başları şöyle:

LİGDE 1. VE 7. HAFTA ARASI
Galatasaray, 2014-2015 sezonuna teknik direktör Cesare Prandelli ile başladı. Spor Toto Süper Lig’de ilk maçında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşan sarı-kırmızılı takım bu müsabakadan 2-0 galip ayrılarak sezona iyi bir başlangıç yaptı. Ardından ligde daha sonra ilk 6 haftada oynadığı maçlarda 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan Prandelli ve öğrencileri bu 6 hafta içerisinde derbi müsabakasında ise Fenerbahçe’yi TT Arena’da 2-1’lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı. Ancak derbi galibiyetine rağmen sarı-kırmızılı takımda ‘Kara Ekim’ ayı başlayacaktı. Prandelli ve öğrencileri, Şampiyonlar Ligi’nde hem Arsenal’den hem Borussia Dortmund’dan 4’er gol yiyerek devler liginde hüsrana uğradı. Bu sırada Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal seçim kararı aldı ve bu seçimde de aday olmayacağını açıkladı. Öte yandan sportif anlamda 4 gol yeme serüveni ise ligde de devam etti. İstanbul Başakşehir deplasmanında Galatasaray ligin 7. haftasında rakibine 4-0’lık skorla mağlup oldu ve İtalyan teknik adamın koltuğu Ünal Aysal’ın gidişiyle de daha da sallanmaya başladı.

8 VE 10. HAFTA GALATASARAY’IN DÖNÜM NOKTASI
4-0’lık İstanbul Başakşehir mağlubiyetinin ardından Galatasaray, ligin 8. haftasında evinde Kasımpaşa’yı 2-1’lik skorla mağlup etti ve sarı-kırmızılı takımda moraller bir nebze de olsa yerine geldi. Bu karşılaşmanın sonrasında 9. haftada yine 2-1’lik skorla Karabük deplasmanından puanla ayrılan Prandelli ve öğrencileri, daha sonra 10. haftada evinde Trabzonspor’a 3-0’lık skorla mağlup oldu. Bu sonuçla Prandelli’nin Galatasaray’daki kredisi iyice tükenirken, Devler Ligi’nde Anderlecht’e de 2-0’lık skorla boyun eğen sarı-kırmızılı takımda başkan Duygun Yarsuvat, bu maçın ardından İtalyan teknik adamın görevine son verdi.

HAMZAOĞLU YÖNETİMİNDEKİ GALATASARAY 10 HAFTADA 29 PUAN TOPLADI
Ligde 11. haftada Gaziantepspor ile mücadele edecek olan Galatasaray, bu karşılaşmanın hemen öncesinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yardımcısı Hamza Hamzaoğlu’nu teknik direktörlük görevine getirdiğini açıkladı. Gaziantep deplasmanına sarı-kırmızılı takımın kaleci antrenörü Cladiuo Taffarel yönetiminde çıkan Galatasaray, bu müsabakadan 1-0 galip ayrıldı ve rüya gibi sezon 29.11.2014 tarihinden itibaren başladı. Galatasaray Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımın başında ilk maçına Akhisar Belediyespor karşısında çıktı. Bu maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı takım, daha sonra ligin 21. haftasında kadar oynadığı müsabakalarda 9 galibiyet ve iki beraberlik alarak, Hamzaoğlu yönetimindeki sarı-kırmızı takım 29 puan topladı. Galatasaray’ın ligde 11 ve 21. hafta arası oynadığı müsabakalar, şampiyonluğa gidilen yolda 4. yıldızın temellerinin atıldığı periyot olarak göze çarpıyor.

HAMZAOĞLU MAĞLUBİYETLE TANIŞTI
Ligde 23. haftaya Fenerbahçe derbisiyle başlayan Galatasaray, Saracoğlu’nda rakibine 1-0’lık skorla mağlup olmuş ve Hamza Hamzaoğlu’da ilk mağlubiyetini almıştı. Ardından 24. haftada ise Hamzaoğlu ve öğrencileri TT Arena’da İstanbul Başakşehir ile berabere kaldı ve sarı-kırmızılı takım 2 haftada 5 puan kaybetti. Bu dönemde şampiyonluk yarışında büyük yara alan Galatasaray, ligde 25. haftada Kasımpaşa’yı 3-2 ve 26. haftada Kardemir Karabükspor’u 4-2 mağlup ederek ligin bitimine 8 hafta kala 6 puanı hanesine yazdırdı. 27. haftada ise şok bir yenilgi alan sarı-kırmızılılar, Trabzonspor’a deplasmanda 2-0’lık skorla mağlup olmuş ve şampiyonluk yolunda bir yara daha almıştı.

MUSLERA KALESİNİ GOLE KAPATTI VE ŞAMPİYONLUK GELDİ
Galatasaray, 28. haftadan 33. haftaya kadar oynadığı karşılaşmalarda kalesini gole kapattı ve bu 6 müsabakada da 3 puana uzanarak 18 puan topladı. Bu haftalar içerisinde şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin puan kaybını da iyi değerlendiren Hamzaoğlu ve öğrencileri, özellikle 33. haftada 2-0’lık skorla kazandıkları Beşiktaş derbisinin ardından Fenerbahçe’nin de puan kaybetmesiyle birlikte Beşiktaş’a 10 puan ve sarı-lacivertli ekibe de 5 puanlık fark atarak ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Galatasaray 20. şampiyonluğuyla birlikte formasına da 4. yıldızı taktı.

GALATASARAY’IN 28. HAFTA VE 33. HAFTA MÜSABAKALARI
Galatasaray: 1 - Gaziantepspor: 0 (dk. 85 Hakan Kadir Balta)
Akhisar Belediyespor: 0 - Galatasaray: 2 (dk. 22 ve 34 Burak Yılmaz)
Galatasaray: 1 - Torku Konyaspor: 0 (dk. 84 Selçuk İnan)
Mersin İdmanyurdu: 0 - Galatasaray: 1 (dk. 16 Yasin Öztekin)
Galatasaray: 1- Gençlerbirliği: 0 (dk. 67 Wesley Senijder)
Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0 (dk. 11 Yasin Öztekin) (dk. 80 Wesley Sneijder)
(İHA)