Fenerbahçe Ülker’in yeni transferi Kostas Sloukas, Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da düzenlenen törenle resmi sözleşmeye imza attı. Törende konuşan Sloukas, takım içinde her pozisyonda savaşacağını söyledi.
İmza töreninde açılış konuşmasını yapan Genel Menajer Yardımcısı ve Takım Menajeri Ömer Onan “Artık transfer sezonu başladı. Bizim de uzun zamandır takip ettiğimiz ve kadromuza kattığımız oyuncular vardı. Kontrat imzalayacağımız oyuncular belli oluyor, bunlardan bir tanesi de Kostas Sloukas. Avrupa basketbolunu takip edenlerin yakından tanıdığı bir oyuncu. Genç yaşına rağmen Olimpiakos ile iki tane Avrupa şampiyonluğu var. Aynı zamanda Yunanistan Milli Takımı’nın da değişmez isimlerinden biri. Kostas artık Fenerbahçe ailesine katıldı, bizden biri olacak. Öncelikle kendisine hoş geldin diyorum, önümüzdeki uzun seneler boyunca Fenerbahçe’ye çok katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Ömer Onan’ın ardından söz alan Basketbol Şube Sorumlusu Salih Ozan Balaban, “Benim için burada olmak çok büyük şeref ve aynı zamanda işim de çok kolay. Öyle güzel bir sistem kurulmuş ki bizim için de burada olmak büyük bir zevk. Biliyorsunuz Fenerbahçe, son 10 yılın beşinde şampiyon olmuş ve geçen sene de bize Final Four oynama gururu yaşatmış bir takım. İddiamız devam ediyor. Bu iddia çerçevesinde de önemli transferlerden bir tanesini bugün size tanıtıyoruz. Bu sezon hep beraber çok keyifli bir yıl geçireceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"KARİYERİMİN EN ÖNEMLİ ADIMI"
Yeni transfer Kostas Sloukas ise, “Bu takımın bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Nereye geldiğimin bilincindeyim. 25 yaşındayım ve kariyerimin en önemli adımını attım. Bu ailenin parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Her idmanda ve her maçta hedeflerimize ulaşabilmek için kapasitemin tamamını parkeye yansıtacağıma söz verebilirim.” demeçleriyle görüşlerini ifade etti.

NEDEN FENERBAHÇE ÜLKER ?
Ardından imza töreninde soru-cevap bölümüne geçilirken, Fenerbahçe Ülker’i tercih etme nedenine yönelik gelen soruya Kostas Sloukas “Olimpiakos’ta 7 sene boyunca bulundum ama kariyerim için en iyi adım ve en iyi takımın Fenerbahçe Ülker olduğunu gördüm. Olimpiakos’tan sonra gelebileceğim en iyi yerlerden biri Fenerbahçe Ülker’di. Fenerbahçe’nin çok iyi bir taraftar grubu var ve aynı zamanda Obradovic’in de çok büyük etkisi var. Onun gibi bir antrenörle çalışmak çok gurur verici. Elimden gelenin en iyisini yaparak kendimi geliştirmeye ve takımımı üst seviyeye çıkarmaya çalışacağım” yanıtını verdi.
Kostas Sloukas, Fenerbahçe’yi tercih etme nedenlerine ilişkin gelen soruya karşılık, “Fenerbahçe Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri. Kulüp olarak Avrupa’da kısa sürede birinci sırada olmak istiyor. Taraftar desteği herkesin bildiği gibi çok iyi. En önemli neden de belki de Zeljko Obradovic. O, birçok genç oyuncuyla çalıştı ve birçok kupa kazandı. Ben de en iyi koçla birlikte en iyi oyuncu olmak istiyorum. Olimpiakos’tan ayrılma kararı verdim çünkü daha fazlasını istiyorum. Bu benim en büyük adımım ve takımımın hedeflerine ulaşabilmesi için çok çalışacağım.” sözlerini kullandı.
(İHA)