Litvanya’nın Klaipeda kentinde devam eden 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonasının 4. gününde milli sporcular 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.
Erkekler 69 kg da ülkemizi temsil eden milli sporcu Ahmet Turan Okyay, koparma, silkme ve toplamda 2 altın 1 gümüş madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olurken, kürsünün en üst basamağına çıkarak Litvanya’nın Klaipeda şehrinde İstiklal Marşı’nı coşkuyla okuttu.
Ahmet Turan Okyay, koparmada 138 kiloluk kaldırışıyla altın, silkmede 162 kg ile gümüş, toplamda 404 kg ile 1 altın madalya kazanarak göğsümüzü bir kez daha kabarttı ve Avrupa şampiyonu oldu. Aynı kiloda yarışan milli sporcu Celil Erdoğdu koparmada 131 kg kaldırışıyla 4., silkmede 162 kg ile altın toplamda 395 kg ile 1 bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu. Bayanlar 63 kiloda mücadele veren milli sporcu Mehtap Kurnaz, koparmada 5. oldu. Kurnaz silkmede ise bronz madalya alarak toplamda 4. oldu.
Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonasında milli sporcuların toplam madalya sayısı 10 altın, 10 gümüş ve 6 bronz olmak üzere 26’ya ulaştı. Şampiyonaya, yarın yapılacak müsabakalarla devam edilecek.
(İHA)