Bursaspor, Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa finali öncesi Bursa’da Katar takımı Lekhwiya ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Müsabaka yeşil-beyazlı takımın 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.
Yeşil-beyazlı takım yeni sezon öncesi son hazırlık maçında Atatürk Stadyumu’nda Lekhwiya ile karşı karşıya geldi. Sezon öncesi taraftarların yeni transferleri görmeleri için ücretsiz yapılan maçı yaklaşık 13 bin civarında yeşil-beyazlı taraftar izledi. Maraton, Kapalı ve Açık tribününü dolduran taraftarlar, karşılaşma öncesi futbolcuları tribünlere çağırarak büyük destek verdi. Kapalı Kale Arkası Tribününe ise taraftar alınmadı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın sahaya çıkmasıyla birlikte büyük sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, tecrübeli teknik adamın lehine tezahüratlar yaptı.

YENİ TRANSFERLER İLK 11’DE
Bursaspor’un yeni transferleri ilk kez Lekhwiya maçı ile birlikte taraftarlarla buluştu. Yeni transferlerden Mert Günok, Erdem Özgenç, Tomas Sivok ve Cristobal Jorquera ilk 11’de başlarken, Sedat Berisha, Tomas Necid, Dany Nounkeu ile Luis Advincula ise yedek kulübesinde yer aldı. Yeşil-beyazlı takım müsabakaya Mert, Erdem, Sivok, Serdar, Aziz, Ozan Tufan, Şamil, Jorquera, Emre, Josue ve Bakambu ilk 11’i ile çıktı.

İLK YARIDA BAKAMBU SAHNEYE ÇIKTI, OZAN’DAN MÜTHİŞ GOL
Maça etkili başlayan yeşil-beyazlı takım ilk yarı boyunca rakip kalede etkili oldu. Zaman zaman gelişen Lekhwiya, ataklarında ise kaleci Mert Günok, kalesinde güven verdi. Yeşil-beyazlı takım 21. dakikada Jorquera’nın ara pasına sol kanattan hareketlenen Emre Taşdemir’in ceza sahasına kestiği topa düzgün kafa vuruşu yapan Bakambu takımını öne geçiren golü attı. Bu golden 2 dakika sonra kaleci Mert’in hemen başlattığı pozisyonda kendi yarı sahasında topu alan Ozan Tufan, kalecinin önünde olduğunu görüp, yaklaşık 30 metreden aşırtma bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi. 31. dakikada gelişen ani bir Lekhwiya atağında Nam Tae Hee, Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yetenekli kaleciden sıyrılarak farkı bire indirdi.
Yeşil-beyazlı takım müsabakanın ikinci yarısını da hızlı başladı. 57. dakikada araya atılan pas ile kaleci ile karşı karşıya kalan Emre Taşdemir takımının üçüncü golünü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bursaspor maçı 3-1 kazandı.
(İHA)