Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu’ndaki 4. maçında Hollanda temsilcisi Ajax’a perşembe günü konuk olacak. Sarı-lacivertliler, Ajax’ı yenerek hem ikinci galibiyetini almak hemde gruptan çıkma şansını yükseltmek istiyor.
Avrupa Lig’ine Norveç temsilcisi Molde mağlubiyeti ile kötü bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler bu kötü gidişata ’dur’ dedi. Sarı-lacivertli ekip, Molde yenilgisinin ardından Celtic ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak, gruptaki ilk puanını almış oldu. Eleştiri oklarını üzerine çeken Portekizli teknik direktör Vitor Pereira, takımını Ajax maçını en iyi şekilde hazırladı. Mücadele en iyi şekilde başlayan sarı-lacivertliler, istediği golü ilk yarıda bulamadı. Mücadelenin son dakikada Brezilya yıldız futbolcu Fernandao’nun golü ile Fenerbahçe galibiyete uzandı. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle hem ilk üç puanını alırken hem de çıkma yolunda umut belirtisi verdi.
Sarı-lacivertliler, 5 Kasım Perşembe günü deplasmanda Hollanda temsilcisi Ajax karşısında yine 3 puanı hedefleyecek.

AVRUPA’DA SON SÖZÜ FERNANDAO SÖYLÜYOR
Fenerbahçe’nin sezon başında transfer ettiği Fernandao, Avrupa’da son sözü söyleyen isim oldu. Fenerbahçe’nin 3-1 yenildiği Molde maçında 58. dakikada oyuna giren Brezilyalı futbolcu skora etki edemedi. İskoçya temsilcisi Celtic’e konuk olan Fenerbahçe mücadelenin ilk 35 dakikasında 2-0 geriye düştü. Maçın 40 dakikasında Volkan Şen’in yerine Brezilyalı futbolcu Fernandao oyuna girdi. Oyuna girmesi ile etkili bir performans ortaya koyan Brezilyalı futbolcu 2 gol atarak sarı-lacivertli takıma ilk puanı kazandırdı. Brezilyalı futbolcu, Ajax karşısında 72. dakikada oyuna girdi. Mücadelenin son dakikasında etkili bir kafa vuruşunda Fernandao, takımına 3 puanı getiren golü attı.

FENERBAHÇE’DE AVRUPA’DA YABANCI SPORCULAR ETKİLİ
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Lig’i A Grubunda aldığı 4 puanı en etkilileri yabancı futbolcular oldu. Sarı-lacivertlilerde Portekizli yıldız futbolcu Luis Nani 1 gol atarken, bir de asisti bulunuyor. Sarı-lacivertli takımın Brezilyalı futbolcusu Fernandao ise 3 gol atarak, Avrupa’da en çok gol atan futbolcusu oldu.
Ayrıca Meireles ve Caner Erkin’in de Avrupa maçlarında 1’er asisti bulunuyor.
(İHA)