Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague C Grubu 7. hafta maçında, Polonya temsilcisi PGE Turow’u 89-74 mağlup etti.
Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan mücadele Kenan Sipahi, Andrew Goudelock, Bogdan Bogdanovic, Jan Vesely ve Semih Erden beşiyle başlayan Fenerbahçe Ülker Goudelock, Vesely ve ve Bogdanovic’in basketleriyle ilk iki dakikada 6-0 öne geçti. Skor 12-0 olana kadar potasını sayıya kapatan sarı-lacivertliler, ilk beş dakikada 19-2’lik skor üstünlüğü elde etti. Goudelock’ın 8, Bogdanovic’in 7 sayı attığı ilk çeyrek, Melih Mahmutoğlu’nun son saniye üçlüğüyle bitti. (26-12)
Fenerbahçe Ülker, ikinci periyoda da Emir Preldzic’in smacıyla başladı. İlk çeyrekte genç oyun kurucu Berk Uğurlu hariç tüm oyuncularına süre veren Fenerbahçe Ülker, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric’in de oyuna dahil olmasıyla periyodun ilk beş dakikasını 40-23 galip tamamladı. Konuk ekipte Michal Chylinski ve Chris Wright’ın devreye girmesi, rakibe periyodun son bölümünde 9-2’lik seri getirdi ve devre, 48-36 Fenerbahçe üstünlüğü ile tamamlandı.
Konuk ekip, üçüncü çeyreğe de Nemanja Jaramaz ve Vlad Moldoveanu’nun üçlükleriyle başladı. Üç sayı çizgisinin gerisinde ritim tutturan Polonya temsilcisi, 25. dakikada skoru 55-48’e kadar getirdi. Fenerbahçe Ülker, bu dakikada Ricky Hickman’ı devreye sokup Jan Vesely ile savunma sertliğini arttırdı ve son periyoda 65-53 galip girdi. Son periyodun ilk iki dakikasında Bjelica, Hickman ve Zoric’in sayılarıyla 9-1’lik seri bulan Fenerbahçe Ülker farkı yeniden 20 sayıya çıkardı. Kaln bölümde farkın 12 sayının altına inmesine vermeyen sarı-lacivertliler
salondan 89-74 galip ayrıldı.
Bu sonuçla grupta 5. galibiyetine imza atan Fenerbahçe Ülker’de Goudelock 21, Bjelica 16, Hickman 11, Vesely ve Zoric de 10’ar sayı attı.
Fenerbahçe Ülker, gruptaki 8. maçında 4 Aralık Perşembe günü sahasında Panathianikos’u ağırlayacak.
(İHA)