Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 2015 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu’nda seçim kararı alacağını belirterek, "Anladım ki seçim istiyorsunuz. En kısa zamanda yönetim kurulu ile konuşacağım. Sandığı ne zaman koyacağımızı söyleriz, o zaman el mi yaman bey mi görürüz" dedi.
Beşiktaş’ın 2015 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu’nda yönetim ibra edildi. Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman Genel Kurul’da önemli açıklamalarda bulundu. Orman, 277 icra dosyasını kapattıklarını belirterek, "Alınan avanslar bir borçtur. İstikbalden aldığınız için göstermiyorsunuz. Önümüzdeki 3 senenin gelirlerini sattığımız doğru değil, biz sadece Loca ve VIP’leri sattık. Geri kalanlar senelik olarak satılıyor. Stadyumu yıktığımız günden itibaren oynayacağımız bir stadımız yoktu. Küçüleceğiz demek kolay. Hepimiz Beşiktaşlıyız, hepimizin beklentisi var. Transferlerin başında Fikret Demireli’in bulunduğu bir ekibimiz var. Ben de oyuncuları bizzat gidip izlemeye çalışıyorum. Hocamız bazı transferlere olumlu rapor verse bile scout ekibi vermezse biz yapmayız. Transferleri scout ekibine göre yapıyoruz" diye konuştu.

"VADOFEN ARENA’YI 15 EYLÜL VEYA SONUNDA BİTİRECEĞİZ"
Stadı kendileri yapınca küçümsenir hale geldiğini dile getiren Orman, "Beşiktaş zor gündeyken stadı yapmakla hata mı yaptık? Ben bardağa hep dolu tarafından bakıyorum. Geçmişi öde, bir yandan geleceği öde, bir yandan stadı öde derken bitiremedik. Burası 140 bin metre karelik alan olduğu için 1 milyon metre küp hafriyat yapıldı. Stat gömüldüğü için perde yapmak zorunda kaldık ve maliyeti arttı. Bundan sonraki hedefimiz 100 milyon dolardır. Vodafone Arena ne zaman bitecek? Biz stadyumun çatısını Temmuz başında kaldıracağız. Tüm işleri Allah nasip ederse 15 Eylül veya sonunda bitireceğiz" şeklinde konuştu.

"583 MİLYONLUK BORÇ 140 MİLYONLUK GELİRLE ÖDENMEZ"
Beşiktaş’ın 583 milyonluk borcunun 140 milyonluk gelirle ödenmeyeceğini vurgulayan Orman, "Bu borcu arttırmamak mümkün değil. Biz gelir tarafını arttıracağız. Herkes ’Locaların gelirlerini kullandınız’ diyor. Biz bu stadyumu yapmasak bu gelir de olmayacaktı. Beşiktaş’ın Adidas ile yaptığı anlaşma 600 bin dolardı. Biz bu anlaşmayı bozmadan 5 milyon dolar yaptık, hata mı yaptık? Aktif reklam hacze geldi. 12 milyon dolarlık mahkeme kaybedildi. Anlaşma ile 7 milyonu ödendi. Yargı kararını verdi Beşiktaş’ın haklılığını ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUĞU KAYBETMENİN SORUMLUSU BİZİZ"
Şampiyonluğu kaybetmenin birinci sorumlusunun kendileri olduğunu dile getiren Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz Slaven Bilic’i seçtik. Beşiktaş’ın kiminle çalışacağını karar vermesi için genel kurul, yönetime yetki verdi. Biz rakiplerimizden daha önce futbolculara ödeme yapıyoruz. Biz nasıl çalışıyoruz biliyor musunuz? Biz de taraftarız. Biz uzaydan mı geldik? Şampiyonlar Ligi’ne gitseydik 550 milyon gelir elde edecektik. Şampiyonlukla alakalı ’hakemler hata yaptı, hakemler Beşiktaş’ı doğradı sizin sesiniz çıkmıyor’ dediniz. Biz o mücadeleyi vermiyor muyuz? Hiç kimseye karşı boynumuz bükük durmadı. Bunu federasyon da duysun. Bizim bir üslubumuz var. Ben kendimi gizleyerek gelmedim. Süleyman Seba ile paralel hareket ediyoruz diyerek bizi yerlere koyuyorsunuz. Borçlanmak zorunda mıyız? Zorundayız. Kimse demiyor transfer yapmayın. Herkes, stadı yapın, mağazayı açın, transfer yapın ama borcunuz olmasın diyor. Bu mümkün değil. Kartal yuvalarından 11 milyon dolar kazanıyoruz. Rakiplerimiz 80 milyon ciro kazanıyor. Nasıl mücadele edeceğiz? 68 Kartal Yuvamız var. Gelirleri 14 milyondan 47 milyon ciroya çıkardık. Stat yapıldıktan sonra mağaza sayımızı 100’e çıkaracağız."

"DANY TRANSFERİ İÇİN ÖZÜR DİLERİM"
Tüzüğü değiştirerek seçimi 2 yıl yapanın kendisi olduğunu da vurgulayan Beşiktaş Başkanı, "Sayın Demirören’in transferle yaptığı çalışmaları bizim inceleme şansımız yok. SPK, serbest mali müşavir, basın, yabancı şirketler denetliyor. Resmi olarak çıkan paranın takibine kuvvetimiz yetmiyor. Süleyman Ağabey’in zamanında yanlış transferler vardı, bizim zamanımızda da var. Gökhan Süzen’i aldık bir kere dahi oynatmadan gönderdik. UEFA transferle alakalı bize yasak vermiyor. Oyuncu satarak yapın diyor. Bu tehlike herkesin başında olan bir tehlike. Kulübümüzün geliriyle transfer yapın diyorlar. Dany transferi için de özür dilerim" açıklamasını yaptı.

"ANLADIM Kİ SEÇİM İSTİYORSUNUZ"
Fikret Orman, konuşmasının sonunda seçime değinerek şunları söyledi:
"Anladım ki siz seçim istiyorsunuz. En kısa zamanda yönetim kurulu ile konuşacağım. Sandığı koyarız ve güven oylamasına gideriz. Sandığı ne zaman koyacağımızı toplantıdan sonra söyleriz, o zaman el mi yaman bey mi yaman görürüz. Buradan en başta yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süreci hep beraber yaşıyoruz. Bizim bir yoğurt yiyişimiz var. Bize söylenenleri hak etmediğimizi düşünüyorum."
(İHA)