Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, Fransa’da gerçekleştirilen Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda finalde Finlandiya’yı 81-69 yenerek bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu.
Ligin başından bu yana en iyi şekilde mücadele eden Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, 2. kez dünya şampiyonu olarak, şampiyonaya adını altın harflerle yazdı. 2009 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen şampiyonada, Sırbistan’ı yenerek genç erkeklerde şampiyonluk kupasını kaldıran Doğa Koleji, bugün final maçında Finlandiya ile karşılaştı. Maçı 81-69 alan Doğa Koleji, ikinci kez Dünya Liseler Basketbol Şampiyonu oldu.
Genç basketçiler zorlu geçen şampiyonada ilk maçını Hırvatistan ile yaparak 48-42 kazandı. Doğa Koleji Erkek Basketbol Takımı, 2. maçını gerçekleştirdiği Bulgaristan’ı 86-40, çeyrek finalin ilk çaprazını oynadığı Yunanistan’ı 68-37, ikinci çaprazını oynadığı Sırbistan’ı ise 70-36 yenerek yarı finale çıktı. Doğa Koleji son olarak Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası yarı final maçında Slovenya’yı 82-37’lik farklı skorla mağlup ederek finale yükselmişti.

BÜNYAMİN ÇELİKTEN: "TÜRKİYE’NİN ADINI TÜM DÜNYAYA DUYURDULAR"
Doğa Koleji CEO’su Bünyamin Çelikten, sporcuları yürekten kutladığını belirterek, “Onlarla gurur duyuyorum. Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyurdular. Bugün kalbimiz genç sporcularımızla birlikte attı ve onlar da bizim yüzümüzü güldürdü” dedi.
(İHA)