Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Shakhtar Donetsk maçı öncesi, “Rövanşta cesaretli, kişilikli ve kazanmak isteyen bir takım istiyorum. Bu şekilde sahaya çıkacağız” dedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında, yarın deplasmanda Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de, teknik direktör Vitor Pereira maç öncesi yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Oldukça neşeli olduğu gözlenen Pereira, yarın kaybetmeleri durumunda ne olacağın sorulması üzerine, "Hayat devam ediyor. Sağlıklıyım. Mutlu olmak için sebeplerim var. Bizi, benim sevdiğim gibi büyük bir maç bekliyor. Bu yüzden mutlu olmak için fazlasıyla sebeplerim var. Son düdük çalana kadar da üzülecek bir şeyimin olduğunu düşünmüyorum. Kendime olan güvenimi ve oyunculara olan inancımı sürdüreceğim. Futbolda bazı sonuçlar alırsınız. Hayat sonuçlardan ibaret değildir. Rövanşta cesaretli, kişilikli ve kazanmak isteyen bir takım istiyorum. Bu şekilde sahaya çıkacağız” dedi.

“FRED İLE İLGİLENMİYORUM”
Doping testi pozitif çıkan Shakhtar Donetsk’in Brezilyalı futbolcusu Fred’le ilgili de açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, "Ben bir teknik direktörüm. Antrenmanı, maçı bilirim. Fred konusu bizim işimiz değil. Fred’li veya Fred’siz biz Shakhtar Donetsk’e hazırlandık. Zor bir takımla oynayacağız. 13 yıldır birlikte olan ve aynı sistemle oynayan bir takım. Biz ise 4 haftadır birlikteyiz. Zorlu bir maç olacak. İyi hazırlandık. Geçen maçta yaptığımız hataları düzelttik. Yaptığımız işe güveniyoruz. Turu kimin geçeceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

VAN PERSIE VE MEHMET TOPAL KONUSU
Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie ve sakatlığı süren Mehmet Topal’ın yarınki zorlu mücadelede oynayıp oynamayacağıyla ilgili soruya da Pereira, "Yarına kadar beklemek zorundasınız. Her ikisi için de" açıklamasında bulundu.

“BU MAÇ HOCALARIN MAÇI DEĞİL”
Bu karşılaşmanın hocaların karşılaşmasını olmadığını vurgulayan Portekizli teknik adam, "Bu hocaların maçı değil. Bu, Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçı. Geçen haftaki gibi. Hafta boyunca en iyi şekilde hazırlandık. Bizim için de en önemlisi bu" diye konuştu.

ERKİN: “KAZANMAK İÇİN GELDİK”
Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Caner Erkin ise, Ukrayna’ya kazanmak için geldiklerini söyleyerek, "Onlar kadar kaliteliyiz. Kazanmak için geldik. İnşallah gruplara kalırız. Elimizden geleni yapacağız” dedi.

FENERBAHÇE’DE MAÇIN HAZIRLIKLARI TAMAM
Sarı-lacivertliler, yarın oynanacak olan zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını, maçın oynanacağı Lviv Arena’da yaptığı antrenmanla tamamladı. Antrenmanda neşeli oldukları gözlenen sarı-lacivertli futbolcuları, tribünde başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler de izledi.
Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, ısınma ve denge hareketlerinin ardından taktik çalışma gerçekleştirerek antrenmanı tamamladı.
(İHA)